Inlägget innehåller reklam via annonslänkar.
Länkar på sidan kan ge oss provision vid klick eller köp hos butiken. Läs mer om vår process samt hur vi tjänar pengar här.

Bästa Aloe Veran 2024

Uppdaterad:

Närbild på en aloe vera växt.

Aloe vera är en naturlig produkt som har används under tusentals år för att framförallt lindra och svalka. Aloe vera används för att lindra och lugna oroliga magar och kyla ner huden om du har bränt dig eller har utslag. Den kylande känslan som plantan ger till huden lugnar ner och stärker samtidigt som den mjukgör.

Här tipsar vi om de bästa aloe vera-alternativen, men vi vill rekommendera den flytande aloe veran från Crearome Aloe Vera Koncentrat lite extra då det är en bra investering framförallt för magbesvär.

Vilken är den bästa aloe veran?

Lifestream Aloe Vera Juice, 1250 ml

Denna aloe vera juice från varumärket Lifestream säljs i en praktisk flaska på 1250 milliliter och räcker till ungefär 62 doser. För bästa resultat ska juicen intas varje dag, gärna på tom mage.

Vad som gör denna aloe vera juice till ett topp val är framförallt tack vare dess ingredienser. Juicen består av 99.7% ren aloe vera och är formulerad helt utan aloine, som kan ge en laxerande effekt och som annars är en förekommande biverkning om man intar aloe vera regelbundet.

Juicen tillverkas av frystorkad eller koncentrerad aloe vera och inget vatten adderas. Det är just därför som juicen har ett sådant högt innehåll av denna mirakelplanta. Juicen är godkänd av IASC (International Aloe Science Council), vilket gör den till en av marknadens ledande aloe vera med ett högt innehåll av aloe vera.

En praktisk flaska som bör förvaras i kylen mellan användning.

Vad är Aloe Vera i naturlig form?

Aloe vera är ursprungligen från Grekland och Egypten där den blev känd för sina läkande och lindrande egenskaper och användes som naturlig medicin och vård under tusentals år. Eftersom klimatet där är varmare kan den odlas både ute och inomhus.

I Sverige däremot kan den endast odlas inomhus i kruka för att sedan användas utefter behov. Användandet och alla de fördelar som man fick av aloe vera gjorde att resten av världen började bli nyfikna på denna mångsidiga planta och odlingen spreds snabbt till resten av världen där den flitigt började användas i många hushåll. Många började till och med odla den hemma i kruka för att alltid ha den tillgänglig.

Under 60-talet började man på allvar utveckla användningsområdena för aloe vera och det används nu flitigt även i kosmetikaindustrin och aloe vera industrin växer ständigt. Aloe vera är ingen ren medicin men det är ett naturligt läkemedel som kan underlätta och lindra symptom.

Aloe vera i ren form är framtagen från aloe vera plantan och dess blad. Ren aloe vera har en gelkonsistens och kan med fördel appliceras överallt på kroppen för att lindra till exempel irriterad hy eller akne.

Vad är Aloe Vera bra för och varför behöver man det?

Aloe Vera är en planta som har en mängd läkande egenskaper. Plantans gel kan användas för att lindra och svalka irriterad hud samt läka sår på kroppen. Aloe vera är dessutom mycket effektiv för att minska oroliga magar och kan ta intas antingen via juice, dryck eller som kosttillskott.

Aloe vera innehåller en mängd vitaminer som boostar kroppen. Den innehåller vitamin A, C och E som samtliga är bra för att stärka och vårda huden. Den innehåller dessutom vitamin B, folsyra och mineralerna järn, zink, magnesium och kalcium som vidhåller en balanserad och hälsosam kropp. Vitaminerna stärker dessutom kroppens immunförsvar och bidrar till en minskad stressnivå.

Aloe vera är fullproppad med aminosyror som minskar risker för allergier, lindrar matsmältningsbesvär och en mindre fettnivå i blodet. Åtta av de viktigaste aminosyrorna finns i aloe vera.

Med sina läkande egenskaper lämpar sig plantan bra som en behandlingsmetod för brännsår, skrubbsår och även insektsbett. Men kan också med fördel användas för olika typer av hudproblem som eksem eller psoriasis.

Aloe vera lindrar mot klådan och är dessutom smärtlindrande. Med sin antibakteriella egenskaper minskar utslagen och lugnar huden efter användning.

En fördel med aloe vera i jämförelse med andra naturliga läkemedel är att plantan har en väldig behaglig och svag doft vilket gör att den effektivt kan användas överallt på kroppen, även i hårbotten. Den lugnar, lindrar, mjukgör och minskar irritationer.

Olika former av aloe vera drycker används som kosttillskott för att lindra magen och stärka kroppen med vitaminer, aminosyror och mineraler. En aloe vera planta kan enkelt odlas hemma och kräver inte speciellt mycket skötsel eller vård. Plantan är dekorativ i hemmet och bladen bryts av vid användning och den gel som bladen innehåller kan effektivt användas för det mesta. En planta kan vid bra skötsel leva i upp till 10 år.

Vem behöver Aloe Vera?

Aloe Vera är troligtvis en av de mest mångsidiga plantorna som man kan köpa i butik. Den kan användas för att lindra en mängd olika symptom och stärka kroppen och huden. Förr i tiden applicerade man plantan direkt på huden men idag kan man få tag på aloe vera både som gel, tabletter eller i koncentrerat format som man dricker. Beroende på vad du ska använda den till kan det vara värt att kika på lite olika alternativ.

För vardagligt bruk används plantan mestadels för att kyla ner och lindra bränd, irriterad och rödflammig hud. Om du upplever något av detta kan du med fördel applicera aloe vera gel på det aktuella området för att kyla ner huden och göra att den är mindre irriterad. Aloe vera är därför ofta en huvudingrediens i många solkrämer och eftersol-krämer. Om du har akne kan den också appliceras för lindrande egenskaper.

Om du ofta har orolig mage finns det aloe vera i flytande form som man kan dricka. Detta stabiliserar magens tarmflora. Många upplever att aloe vera hjälper vid uppblåst mage och får kroppen mer i balans.

Det finns även en del kosttillskott man kan äta som är gjort på aloe vera. Dessa tillskott äts med fördel för att balansera och stärka kroppen. Inifrån och ut. I grund och botten balanserar aloe veran dig för en friskare kropp och mjukare, renare hud utan irritationer och kan dessutom minimera ärr och rynkor om det används under en längre tid. Aloe vera innehåller många aminosyror och vitaminer som stärker huden för en friskare insida och utsida.

Hur vi valde topplistan

Då aloe vera finns i en mängd olika former och konsistenser och de används för olika ändamål har vi fokuserat på att ta fram en topplista som ska innehålla alla de former av aloe vera som vi rekommenderar mest.

Vi har inkluderat aloe vera i form av gel, flytande format eller som kosttillskott för att rekommendera någonting för alla. Någonting som dessutom har varit extra viktigt för oss är att ta fram produkter med bra innehåll. För bästa effekt vill du investera i en produkt som innehåller så mycket aloe vera som möjligt. Det ger ett bättre resultat och är mer skonsamt för kroppen att använda. Vi har också fokuserat på att inkludera aloe vera-produkter utan onödiga tillsatser eller färgämnen.

Vi började med att jämföra och samla information om olika gel, tabletter och drycker gjorda på aloe vera och tog del av en mängd artiklar och dess information om produkter som finns tillgängliga på marknaden idag.

Några hemsidor som har haft stor betydelse är Australian Bodycare och Kurera. Vi har dessutom tagit hjälp av olika hemsidor framförallt för att hitta mer information om varför aloe vera är bra för oss och hur det kan lindra vardagsbesvär som irriterad hy eller magproblem. Ett exempel är hemsidan Live Strong.

Vi har också tagit del av artiklar och inlägg från olika testpaneler, bloggar och forum för att skapa en sådan informativ topplista som möjligt. Hemsidan Health Line har haft stor betydelse för detta. All denna research har gjort att vi kunnat sammanställa en mångsidig topplista som en köpguide för alla oavsett om du letar efter en gel, kosttillskott eller aloe vera dryck.

Sammanfattning

Aloe vera är en mångfunktionell planta som kan användas för att lindra, kyla, balansera och stärka kroppen vid en mängd olika symptom eller besvär.

Upplever du ofta att din hud är rödflammig, irriterad eller bränd av solen kan du med fördel applicera aloe vera i gel form på huden för en kylande och lindrande effekt. Aloe vera skyddar också kroppen från yttre påfrestningar och renar och stärker.

Om du istället ofta har besvär med magen i form av uppblåsthet eller om du har en känslig mage så kan aloe vera balansera tarmfloran och aktivt stärka kroppen för att du ska må bättre. Låt aldrig mer en uppblåst eller orolig mage stoppa dig från att njuta av vardagen.

Spana in alla våra aloe vera tips, men vi vill framförallt nämna Crearome Aloe Vera Koncentrat som är en bra investering om du lider av olika typer av magbesvär.