Inlägget innehåller reklam via annonslänkar.
Länkar på sidan kan ge oss provision vid klick eller köp hos butiken. Läs mer om vår process samt hur vi tjänar pengar här.

Bästa dörrgymmet 2024

Uppdaterad:

En person som hänger i en stång och tränar.

Med ett dörrgym kan du få starka muskler på ett enkelt sätt utan att behöva lämna hemmet. Det är helt enkelt inte så konstigt att fler och fler människor väljer att träna hemma i stället för at uppsöka ett gym. Att kombinera din hemmaträning med ett dörrgym är ett effektivt sätt att träna dina armar, mage och ryggmuskler.

Hitta ett dörrgym som passar din boendesituation och sedan är det bara att köra igång. På vår topplista kan du läsa om de alternativ som vi rekommenderar mest. Men missa inte Abilica Doorgym Advanced som ger dig fler valmöjligheter.

Vilket är det bästa dörrgymmet?

Abilica Doorgym Advanced

Doorgym Advanced kommer från etablerade varumärket Abilica, och är ett utmärkt val för dig som letar efter ett mer multifunktionellt dörrgym som passar för flera olika övningar.

Vill du till exempel utföra chins eller pull-ups kan du montera redskapet på dörrkarmen. Doorgym Advanced passar alla dörrar med en maximal bredd på 90 centimeter, och som har en väggtjocklek på minst 10 centimeter. Redskapet kan monteras utan att det krävs några fästen, och den kan därför praktiskt avlägsnas efter användning.

Vad som gör dörrgym så praktiska är att de kan användas på många olika sätt. Nedmonterad kan den till exempel användas som en hjälpreda för sit-ups eller andra magövningar. Tack vare redskapets klädda handtag kan du få ett säkert och bra grepp oavsett om du har den monterad på en karm, eller ej.

Abilicas dörrgym passar dig som vill ha mer möjligheter och en bra greppvänlighet, för att undvika skador.

inSPORTline Dörrgym

Letar du efter ett enkelt, men praktiskt dörrgym som du kan använda för att underlätta din hemmaträning, rekommenderar vi Titan Lifes Dörrgym.

Denna nätta, men ack så praktiska konstruktion kan hakas fast i samtliga dörrar som har en bredd på mellan 60-80 centimeter, samt dörrar som har en rambredd som är mellan 11 till 18 centimeter. Detta innebär då att den passar de flesta standardmått, och därmed de flesta hushåll oavsett om du bor i lägenhet eller hus.

Med detta multifunktionella träningsredskap kan du träna de större muskelgrupperna genom situps, dips, push-ups eller pull-ups. Fokus kommer då att ligga framförallt på mage, rygg, axlar och armar. Efter användning kan du enkelt haka av dörrgymmet och förvara det någon annanstans.

Dörrgymmet från Titan Life är testat och godkänd att användas för dig som har en maximal vikt på 95 kilo. Efter detta säkerställer varumärket inte längre att konstruktionen kan bära upp din vikt, utan att förstöra dörrkarmen.

Titan LIFE Adidas Door Gym

Detta bekväma dörrgym från Insportline är anpassat efter dörröppningar som har en bredd mellan 63-100 cm. Du behöver inte skruva fast utrustningen på dörren men det rekommenderas att väggen har en tjocklek på minst 13 cm för att den ska sitta så stabilt som möjligt. Du hakar helt enkelt fast den på dörrkarmen och sedan är det bara att börja träna.

Då dörrgymmet enkelt tas ner från dörrkarmen passar den även perfekt att använda som ett redskap för att utöva situps. Det ger då ett bra stöd för att du ska kunna prestera bättra och få en guide i varje tag. Men även om redskapet är väldigt praktiskt att använda för detta ändamål är det framförallt utvecklat för att stärka dina överarmar och rygg. Dörrgymmet gör att du på ett mycket effektivt sätt kan utföra chins och pull ups i kombination med dina magövningar. Med detta redskap kan du helt enkelt stärka och träna de största muskelgrupperna på hemmafront när du vill eller har tid.

En annan faktor som gör detta dörrgym till ett populärt val är att det är mycket bekvämt att använda. Detta tack vare att samtliga av dörrgymmets grepp är klädda med skumgummi för att ge en ökad komfort och minimera risken för att du slinter när du tar i. Maxbelastningen för detta dörrgym är 110 kilo och bör inte överskridas.

Master Fitness Titan Life Dörrgym

Adidas Door Gym är mycket uppskattat framförallt då det är väldigt prisvänligt men trots detta håller en hög kvalitet som slår många av de lite dyrare alternativen. Redskapet är designat för att det ska vara effektivt och underlätta träning för över- och underkroppen. Detta genom att du använder din egen vikt som motstånd. Den maximala användarvikten är anpassad till 110 kg och bör inte överskridas för att vara säker att använda och stabil genom alla övningar.

Adidas dörrgym är tillverkat för att kunna användas på dörrkarmar med måttet 60-80 cm. Det passar också dörrkarmar med ett djup på mellan 11-18 cm.

En stor fördel med detta mycket anpassningsbara dörrgym är att det ger dig 8 olika greppmöjligheter för att du på ett bekvämare sätt ska kunna utföra chins eller pull ups. Dessutom är samtliga av greppområdena klädda med skumgummi som gör att du inte kan slinta och också gör att du får ett fastare tag om redskapet så att du kan ta i mer.

Med detta effektiva redskap kan du stärka din handstyrka, ryggmuskler, armmuskler och även magmuskler. Dörrgymmet kan enkelt plockas ner från dörrkarmen och användas för att göra situps eller användas i kombination med andra träningsredskap.

Master Fitness Doorgym multi

Master Fitness grundades redan år 1989 och har som mål att utveckla praktiska och funktionella träningsredskap och hjälpmedel för att du ska kunna nå dina träningsmål snabbare. Master Fitness utbud av produkter visar på hängivenhet och passar bra att använda hemma, på kontoret eller gymmet. Gör som många andra världen över att ta en titt på deras stora sortiment av produkter.

Detta praktiska dörrgym är helt fritt från fästen och behöver därför inte skruvas upp i dörrkarmen. Master Fitness dörrgym passar därför utmärkt om du bor i lägenhet eller hyreshus då du inte behöver göra några märken i varken vägg eller dörren. Redskapet hängs smidigt upp direkt på dörrkarmen redo att användas inom några minuter. Var dock noga med att kombinera dörrgymmet med en stabil vägg för att den ska vara säker att använda. Framförallt om du gör chins eller pull ups är det viktigt att dörrgymmet sitter stabilt på plats för att den inte ska ramla ner under övningen.

Dörrgymmet från Master Fitness är ett perfekt tillägg för att göra din hemmaträning mer effektiv. Du kan enkelt utföra chins, pull ups, benlyft eller situps. Detta bidrar till en starkare kropp och möjligheten att träna kroppens största muskelgrupper på hemmaplan.

Vem behöver ett dörrgym?

Ett dörrgym passar nästan alla som tränar och vill bli starkare. Oavsett vad du har för träningsmål ger ett dörrgym dig ett mer effektivt resultat då du kan träna och stärka kroppens största muskelgrupper så som rygg, mage och armar.

Dessutom är det utvecklat för att kunna användas av alla åldrar och du behöver heller inte massa extra utrustning eller vikter. Med bra greppmöjligheter kan du utföra ett varierat antal övningar som chins eller pull ups.

Ett dörrgym är också väldigt praktiskt då det inte behöver monteras eller skruvas fast i dörrkarmen. Du anpassar dörrgymmet efter måtten och bredden på din dörr och sedan hakar du enkelt fast det i karmen. Trots detta sitter dörrgymmet på plats stabilt för en säker användning.

Köpguide för dörrgymm

När du väljer ut vilket dörrgym du ska investera i är det framförallt två olika faktorer du ska kika lite extra på. Detta är redskapets maxbelastning och stabilitet. För att dörrgymmet ska vara säkert att använda är det viktigt att det är anpassat efter din vikt för att vara tålig och därmed inte åka ner under användning.

Hur mycket maxbelastningen är på dörrgymmet avgör ofta hur stabilt och tåligt det är. Det är därför alltid en fördel om du köper ett redskap som tål lite mer belastning för att det ska kunna användas av samtliga personer i ditt hem.

En annan sak som är väldigt viktig för att du ska få en bekväm träning är att handtagen är greppvänliga och gärna är klädda med ett material som till exempel skumgummi. Detta minimerar även risker för att du halkar eller slinter med händerna under övningarna. Ett stabilare och skönare grepp gör helt enkelt att du kan ta i mer under övningarna och därmed få ett bättre resultat.

Sedan finns det också en annan huvudpunkt som du måste kika på för att du ska kunna montera upp dörrgymmet på ett säkert och stabilt sätt. Detta är att redskapet är anpassat för din dörr och därmed har rätt mått och bredd för att sitta stabilt på plats. Detta beror på att samtliga dörrgym är lite olika breda och långa beroende på vilka funktioner och extrahandtag de är utrustade med.

Om du inte köper ett anpassat gym finns det risker för att det hakar ned under övningarna eller helt enkelt inte går att haka på alls. För att göra det bästa köpet är det också viktigt att dörrgymmet har samtliga handtag och funktioner som du behöver för att underlätta din träning.

Om du vill ha fler möjligheter rekommenderar vi att ni kikar på ett multidörrgym som då har fler handtag, greppmöjligheter och funktioner för att kunna ge dig en ännu mer varierad träning. Då samtliga dörrgym enkelt hakas av kan du även kombinera din träning med att använda det som ett redskap och hjälpmedel för att göra olika former av magövningar.

Det är helt enkelt inte så konstigt att ett dörrgym blir allt mer populärt varje år. Detta beror framförallt på att fler och fler människor väljer att utföra sin träning hemma för att spara tid och pengar. Men också då det ger en helt annan frihet då du kan träna när du vill och hur länge du vill.

Hur vi valde topplistan

Att träna hemma är ett bra substitut till att gå till gymmet. Några fördelar är att det är mindre kostsamt och att du kan träna när du vill. Kanske medan du tittar på ditt favoritprogram på TV eller lyssnar på musik?

Ett dörrgym är ett populärt redskap att använda hemma då det är uppbyggt på ett sätt som gör att du enkelt kan träna kroppens större muskelgrupper. För att göra ditt val enklare valde vi att skapa en topplista med de dörrgym som håller den högsta kvaliteten och som lämpar sig utmärkt att använda för just hemmaträning.

De flesta dörrgym på marknaden kräver inte att det skruvas fast eller monteras i dörrkarmen. Men det är då viktigt att maskinen är stabilt tillverkad för att vara säker att använda. Därför var stabilitet, konstruktion och tillverkningsmaterial de tre viktigaste faktorerna som vi kikade på när vi jämförde olika dörrgym på marknaden.

Dessa tre faktorer hade också störst betydelse för betyget i kombination med produktens övriga funktioner som greppvänlighet och funktion.

Under processen där vi valde ut vilka dörrgym vi skulle inkludera på topplistan och även skriva mer om i artikeln var det även viktigt för oss att komplettera våra egna uppgifter med privata recensioner och utlåtanden från bloggar, forum och diverse testpaneler online. Vi valde då att nå ut till flera framstående hemsidor för att samla denna informationen. Några hemsidor som hade störst påverkan på topplistans innehåll och uppbyggnad var The Wire Cutter, Bäst i test samt Test Reviews.

Tillsammans med en pålitlig topplista var det också viktigt för oss att skapa en informativ artikel som innehåller all nödvändig information om just ämnet dörrgym. För att samla information om dörrgym och vad ett bra dörrgym ska ha för funktioner vände vi oss till hemsidorna Chinsstång och Kroppsviktsträning.

Sammanfattning

Att träna hemma har framförallt på senare tid växt i popularitet. Det är smidigt och mindre kostsamt. Dessutom kan du träna närhelst du önskar utan att behöva anpassa dig efter öppettider eller lediga maskiner på gymmet.

Ett dörrgym är perfekt att kombinera din hemmaträning med eller som ett alternativ när tiden inte riktigt räcker till. Dörrgym är framförallt utvecklade för att du på ett enkelt sätt ska kunna träna armmusklerna och magmusklerna hemma.

Kika på hela vår topplista men missa inte det mycket anpassningsbara dörrgymmet från det etablerade varumärket Abilica.