Inlägget innehåller reklam via annonslänkar.
Länkar på sidan kan ge oss provision vid klick eller köp hos butiken. Läs mer om vår process samt hur vi tjänar pengar här.

Bästa handstärkaren 2024

Uppdaterad:

Två stycken handstärkare som ligger bredvid varandra.

En handstärkare är ett mindre inköp, som kan hjälpa dig att stärka musklerna i dina händer och handleder. Starka händer gör att du kan prestera bättre på gymmet och underlättar markant dina vardagssysslor. Handstärkare är även perfekt att använda som ett bra rehabiliteringsverktyg. Helt enkelt ett väldigt multifunktionellt träningsredskap på flera fronter. Vi har genomsökt marknaden, för att kunna ta fram denna topplista med de bästa handstärkarna. Vi har utsett IronMind Captains of Crush Grippers, till den bästa modellen.

Vilken är den bästa handstärkaren?

iron mind Captains of Crush Grippers

Den mycket populära Captains of Crush Grippers, inriktar sig framförallt till seriösa användare och har en konstruktion som gör den till en självklar vinnare.

IronMind har designat dessa handstärkare i 11 olika motståndsnivåer, för att du ska kunna inhandla ett passande val för dig. Dessutom är handtagen utvecklade för att ge dig ett mycket bra och skönt grepp.

Denna världsledande handstärkare går dock även utmärkt att använda för rehabilitering, med en lägre motståndsnivå som gör att du sakta men säkert kan stärka muskulaturen i dina händer igen. För dig som letar efter en utmaning, kan du även bygga upp styrkan i dina händer och gradvis klättra dig upp i motståndsnivåerna.

Handstärkaren med det allra största motståndet på 165 kilo, är det endast fem personer som hittills klarat av att använda. Med starka material och teknik är dessa handstärkare ett mycket prisvärt inköp, som gör att du stärka dina händer för att sedan även kunna prestera bättre i dina marklyft eller andra övningar på gymmet.

Gymstick Adjustable Hand Grip With Counter

Adjustable Hand Grip With Counter är väldesignad och mycket praktisk att använda. Du kan enkelt sätta upp mål och sedan håller handstärkaren räkningen, där du snabbt kan läsa av hur många repetitioner som du har genomfört.

Gymsticks handstärkare är designad med mycket stabila material och har dessutom en väldigt snygg design, som gör den roligare att använda. På handstärkaren kan du enkelt justera motståndet mellan flera olika nivåer, för att kunna anpassa motståndet efter din erfarenhet.

Behöver du en pålitlig handstärkare för rehabilitering, är detta valet för dig. Den kan nämligen justeras ner till ett lägre motstånd på 10 kilo, vilket är perfekt för att du sakta men säkert ska kunna bygga upp styrkan i händerna igen.

Adidas Pro Hand Grips

Dessa prisvänliga handstärkare Pro Hand Grips, från varumärket Adidas är ett utmärkt inköp som säljs i ett set med två inkluderade handstärkare. Fördelen med denna modell är framförallt att de är mycket enkla att använda, där du kan stärka och bygga upp handmusklerna genom att använda dessa handstärkare regelbundet.

Tack vare sin kompakta storlek och greppvänliga handtag, kan de enkelt tas med i väskan och användas under dagen när du känner dig lite rastlös. Regelbundet användande av handstärkare har visat sig ge flera fördelar, såsom stressavlastning och förbättrad blodcirkulation.

Adidas har designat dessa handstärkare med en uppiggande design, som gör dem roligare att använda. Ett mycket bra inköp för dig med mindre erfarenhet, då de inte behöver justeras eller anpassas. Enda nackdelen är att handstärkarna inte har ett särskilt högt motstånd, så om du prioriterar att bygga muskler kommer dessa inte att vara det allra bästa valet.

JTC POWER Steel Hand Grip

Steel Hand Grip från JTC Power, är en rejäl handstärkare med ett högre motstånd på 45 kilo. Dock kan du även vid köpet välja mellan tre andra högre motstånd på 68, 90 eller 113 kilo. Ett perfekt val för dig som vill testa gränserna och utmana dig själv att förbättra dina prestationer.

Med mycket greppvänliga handtag, får du ett skönt grepp och kan pressa dig själv till att nå bättre resultat. Ha dock i åtanke att om du kan göra mer än 15 repetitioner, behöver du öka motståndet för att handstärkaren ska vara effektiv.

Letar du efter en användarvänlig handstärkare som är mycket hållbar, rekommenderar vi att du kikar på denna modell från varumärket JTC.

Köpguide för Handstärkare

Med ett växande utbud av handstärkare på marknaden, kan det vara lite klurigt att välja rätt modell. Det är viktigt att valet anpassas efter din erfarenhet, där motståndet är skräddarsytt och du får ett bra grepp under användningen..

Beroende på hur ditt mål ser ut med användningen, kommer det bästa valet även att variera. Planerar du att använda handstärkaren för att bygga styrka eller för rehabilitering? Genom att jämföra nedan funktioner, kan du köpa den bästa handstärkaren för dig.

Greppvänlighet

För att en handstärkare ska vara så pass effektiv så möjligt, bör den inte ha ett för lågt motstånd. Men för att du verkligen ska kunna pressa samman handtagen och stärka musklerna, är det såklart viktigt att du kan göra detta på ett säkert och bekvämt sätt..

Handstärkarens greppvänlighet är därför avgörande, när du vill investera i ett par sköna och användarvänliga redskap. Ribbade eller klädda handtag, kommer att avlasta och ge dig ett stadigt grepp under hanteringen. Perfekt om du vill kunna pressa på och förbättra dina prestationer.

Motstånd

Någonting som gör handstärkare till ett ganska knepigt val, är att välja rätt motstånd som passar din erfarenhet. Det är viktigt att motståndet inte är för lågt, då den inte kommer att vara tillräckligt effektiv. Men motståndet får heller inte vara för stort, då det kan vara påfrestande för dina händer och göra mer skada än nytta.

Om du planerar att använda handstärkaren för rehabilitering, är det extra viktigt att motståndet är lägre och inte påfrestar dina händer. De är menade att sakta men säkert stärka ditt grepp och styrka..

För dig som inte sedan tidigare har använt en handstärkare och inte vet vilket motstånd som är bäst för dig, kan detta lösas på två sätt. Antingen investerar du i flera olika handstärkare, med olika motstånd. Alternativt köper du en modell där motståndet kan justeras och därmed anpassas efter din styrka..

Justeringsmöjligheter

Är det en för eller nackdel om motståndet i handstärkaren kan justeras? Detta beror lite på vad du planerar att använda den till. Att du kan justera motståndet, ger dig fördelen att du får bättre förutsättningar för att förbättra din styrka och behöver inte köpa flera olika handstärkare under tiden ditt grepp förbättras.

Men vissa modeller som ger dig möjligheten att justera motståndet, är inte alltid särskilt stabila och motståndet är inte heller alltid särskilt jämnt..

Om du istället använder en handstärkare som är byggd med ett särskilt motstånd, är konstruktionen, handtagen och tekniken särskilt konstruerad för det typ av motstånd du väljer. Detta gör dem ännu mer bekväma och praktiska att använda. Men gör ett val som baseras på dig, hur ofta du planerar att använda handstärkaren och vilket motstånd som du behöver..

Material

Materialet har betydelse för modellens hållbarhet. För att du inte ständigt ska behöva köpa en ny handstärkare är det viktigt att materialet är robust. Detta gör även handstärkaren enklare att använda och ger dig ett bättre grepp..

Handstärkare som har en lång livslängd är oftast tillverkade med metall som huvudmaterial, som sedan har klätts i gummi eller plast, för att ge extra stöd och komfort i handtaget..

Inbyggd räknare

Om du har ett mål med din träning och älskar att räkna repetitioner, finns det framförallt en funktion som kommer att underlätta din träning markant. Detta är en inbyggd räknare som gör det smidigare än någonsin att använda din handstärkare för träning eller rehabilitering..

Allt fler och fler modeller konstrueras idag med denna funktion, vilket gör att du kan fokusera på rörelsen och träningen, istället för att sitta och räkna hur många repetitioner du har genomfört. De flesta modeller med en inbyggd räknare, har oftast en aningen större prislapp som är värt att ha i åtanke..

Stressboll eller handstärkare i rehabiliteringssyfte?

Att använda en handstärkare för att stärka musklerna i din underarm, handleder och händer är kanske ingen hemlighet. Men är du också medveten om de andra fördelar som detta praktiska träningsredskap ger.

Tack vare handstärkarens smarta design, är den mycket enkel att använda och ta med. Den lämpar sig perfekt för stressavlastning under dagen och förbättrar enligt tester även kroppens blodcirkulation. Utbudet av handstärkare är väldigt stort och med ett varierat utbud av motstånd, kan du göra ett val som baseras på dig och din erfarenhet..

Handstärkare är även perfekt för rehabilitering och ett mycket funktionellt träningsredskap för seniorer. När man åldras kan muskulaturen i händer och handleder gradvis försämras, om man inte lägger ner tid på att hålla händerna starka och motionerar mycket..

Många använder en stressboll för att hålla händerna starka. Det gör det till viss del, men kommer inte alls att vara ett lika effektivt val som en handstärkare, då rörelsen är mer intensiv och motståndet är högre..

Regelbunden användning av en handstärkare, hjälper till att bevara friska händer och kan användas framför din favoritfilm eller när du sitter på bussen. Handstärkare är även enkla att ta med i väskan, då de tar upp minimalt med plats..

Sammanfattning

Att träna hemma behöver inte innebära stora investeringar och att du har ett större utrymme. Med några mindre verktyg som en handstärkare, kan du träna underarm, handleder och händer för att vidhålla en god muskulatur..

Att regelbundet använda en handstärkare, ger även flera andra hälsofördelar såsom en bättre blodcirkulation, samtidigt som redskapet lämpar sig perfekt för rehabilitering. Det är helt enkelt inte så konstigt att allt fler väljer att införskaffa en handstärkare. Med ett stort utbud och olika motstånd att välja mellan, kan du göra ett skräddarsytt val som passar din erfarenhet..

Men att välja rätt modell kan vara lite klurigt och det är viktigt att den modell du slutligen väljer är bekväm att använda, med greppvänliga handtag och ett passande motstånd. Kika på vår topplista för att hitta en som faller dig i smaken och om du vill ge dig an en riktig utmaning, kika på den vinnande modellen IronMind Captains of Crush Grippers.

Vanliga frågor

Hur ofta bör man använda en handstärkare?

Användningen bör baseras på ditt mål med användningen. Om du införskaffar en handstärkare i rehabiliteringssyfte, bör den användas efter din förmåga och skada, vilket gör att du måste känna av din kropp för att inte slita ut dig. Men om du planerar att använda den för att stärka musklerna, kan du använda den så regelbundet som du förmår.

Vilka fördelar ger en handstärkare?

Förutom att en handstärkare bygger upp, stärker musklerna och ger dig ett bättre grepp så ger regelbunden användning dig även flera andra fördelar. Handstärkare kan till exempel minska stress och användas som en stressavlastning, likt en stressboll men med en mer stärkande effekt, samt ge en förbättrad blodcirkulation..

Hur väljer man rätt motstånd?

För att handstärkaren inte ska slita på musklerna, istället för att bygga upp dem måste du välja en modell med rätt motstånd. Om du inte redan tidigare har använt en handstärkare, kan det vara värt att kika på en justerbar modell. Detta gör att du kan börja med ett lägre motstånd, för att sedan sakta men säkert bygga upp styrkan och öka motståndet..