Inlägget innehåller reklam via annonslänkar.
Länkar på sidan kan ge oss provision vid klick eller köp hos butiken. Läs mer om vår process samt hur vi tjänar pengar här.

Bästa magtränaren 2024

Uppdaterad:

En man som tränar magen ut i solen.

En magtränare är ett träningsverktyg eller maskin som kan hjälpa dig och underlätta träningen för magen. Om du har rygg eller nackproblem kan det vara skönt med lite extra support och lite omväxling.

Vi har byggt en topplista med de modeller som vi anser vara dom bästa magtränarna. Kika gärna närmare på listan och läs igenom vår köpguide för att hitta rätt magtränare för dig!

Vilken är den bästa magtränaren?

Bästa magtränaren: Casall AB Roller Recycled

Maghjulet från Casall är vårt toppval av ett flertal olika anledningar. Den levererar en perfekt kombination av prisvärdhet, funktionalitet och hållbarhet som gör den till ett fördelaktigt träningsredskap i hemmet. Du får ett billigare och otroligt pålitligt alternativ som gör det den är designad för.

Maghjulet är en riktig klassiker och står ut genom sin enkelhet som ger dig utmaning i din styrketräning utan att kosta skjortan av dig. Här kan du effektiv träna allt ifrån armar och bål till de nedre magmusklerna. Hjulet kommer dessutom med medföljande knäskydd som gör att du kan glida på golvet så du får en säkrare användning.

Är du ute efter den perfekta kombinationen av funktionalitet och prisvärdhet så blir det inte mer avancerat än detta!

Mest ergonomiska maghjulet: Iron Gym Speed Abs PRO

Speed Abs PRO från Iron Gym är ett maghjul med imponerande funktioner. Här får du nämligen ett effektivt träningspass genom de vinklade handtagen som ger dig ett stadigt och kontrollerat grepp när du rullar över golvet. Modellen kommer med ett stort och stabilt hjul försett med gummibeläggning som garanterar att det inte glider och leder till olyckor.

Du har möjlighet att belasta hjulet med upp till 135 kilo vilket innebär en mångsidig användning för majoriteten av befolkningen.

Tack vare hjulets lilla och behändiga design är den även superenkelt att ta med sig när du exempelvis aka ut och resa och du inte vill lämna träningen hemma. Är du ute efter ett ergonomiskt maghjul så blir det inte bättre än Spped Abs PRO!

Avancerat maghjul: Iron Gym Speed Ab

Iron Gym Speed Ab är ett utav marknaden mest avancerade träningshjul och en toppsäljare hos samtliga återförsäljare - och det är inte av en slump. Detta maghjul kommer inte bara med en ergonomisk design som garanterar “komfort” under träningen. Modellen kommer även med ett inbyggt assisteringssystem som hjälper dig lite på traven när det krävs lite extra.

Konstruktionen är otroligt stabil och garanterar hållbarhet i många år framöver, om inte livet ut. Den maximala belastningen ligger på 135 kilo vilket innebär ytterligare användningsområden och otrolig hållbarhet. Är du ute efter ett av de mest avancerade träningshjulet som marknaden har att erbjuda så har du hittat rätt.

Bästa Ab Rockern: Hammer Sport AB ROLLER

Här kommer topplistans första ab rocker. AB Roller från Hammer är den idealiska kompanjonen för styrketräning av magen i hemmet. Här får du inte bara en otroligt skön och ergonomiskt utformad huvud dyna, du får även skumtäckta handtag som ger dig ytterligare komfort och en varierande träning.

Du kan enkelt utföra övningar såsom crunches, situps, russian twists och olika plankställningar för att garanterat träffa varenda vinkel av din bål. Allt detta gör du även med full säkerhet och tack vare den ergonomiska designen som ab rockern är konstruerad i.

Användarvänlig magbänk: inSPORTline Ab Lifter Easy

Ab Lifter Easy från Insportline är en effektiv och lutande träningsbänk som ger träning för mage, armar, lår och hamstrings samtidigt. Träningsformen med ett sådant här verktyg bygger på att du använder din egna kroppsvikt som motstånd i övningarna. Genom att sedan ställa in bänken i olika lutningar kan du uppnå en nivå som passar just dig.

Bänken har en stabil konstruktion bestående av hållbart stål. Du får även möjligheten att enkelt fälla ihop bänken för förvaring. Den inbyggda displayen visar tydligt all den träningsdata du kan tänkas behöva, det vill säga allt ifrån tid till antal repetitioner och så mycket mer.

Sist men inte minst vill vi nämna att du får 4 olika motståndsnivåer och en maximal användarvikt på 100 kilo. Är du ute efter en användarvänlig magbänk så är Ab Lifter Easy inte ett dumt val.

Bästa magmattan: Virtufit Ab Mat Pro

Virtufit Ab Mat Pro är en magmatta som speciellt ägnar sig åt att skapa en ergonomisk utformning som sedan kan användas under alla magpass utan att anstränga ryggen för mycket. Med hjälp av magmattans runda from blir det betydligt lättare att isolera magmusklerna och skaffa sig bättre muskelkontakt.

Du får dessutom ett större rörelseområde och stadigt stöd för korsryggen vilket minimerar skaderisker. Ab Mat Pro kommer tillverkad i konstläder och bidrar med en fast, men ändå behaglig stoppning av skumgummi.

Den fungerar precis lika bra för magträning som för utövning av crossfit eller rehabilitering. Är du ute efter en högkvalitativ magmatta så är Ab Mat Pro en stark kandidat!

Högkvalitativ träningsbänk: Nordic Fighter Adjustable Abdominal Bench

Nordic Fighter Adjustable Abdominal Bench kan vara ett utav de bästa tillskotten till hemmagymmet du kan hitta. Här får du inte bara en snygg och stilren design som passar in, du får även ett enastående lutningsintervall på 15-38 grader som lämpar sig precis lika bra för nybörjare som för de mer avancerade utövarna.

Träningsbänken kommer med överdimensionerande kuddar och skumrullar som garanterar en komfortabel användning. Sist men inte minst vill vi nämna att den kommer tillverkad i högkvalitativt stål som garanterat håller under många år framöver.

Denna modell passar användare som är ute efter en träningsbänk att utföra sina magövningar på och är ett prisvärt och kvalitativt val.

Köpguide för magtränare

Anpassad för din miljö

Fundera framförallt på när och vart du kommer att använda din magtränare. Om du letar efter en som är lätt att packa med sig ska du kika på en mindre variant som till exempel en hjulliknande modell som enkelt packas ner i väskan.

Denna typ av magtränare följer magmusklerna nära och ger en väldigt bra kontakt. Den lämpar sig utmärkt för att träna både mag- och sidomuskler men också korsrygg och nacke. Den är väldigt enkel att använda och du ser snabbt resultat.

Ergonomi

Många magtränare har stöd för nacke och rygg vilket ger en smidigare och mer bekväm rörelse. Detta är viktigt speciellt för dig som har haft problem tidigare med att du får ont eller tycker det är obekvämt att t.ex. göra vanliga sit-ups.

Användarvänlighet

En magtränare ska vara stabil och enkel att använda. Krångla inte till det i onödan. En enkel magtränare är lika funktionell som en maskin och kan till och med ersätta många maskiner på gymmet.

Införskaffar du dig en magtränare att använda hemma kommer du dels spara en massa tid men också pengar då det inte är ett kostsamt verktyg och tar heller inte mycket plats i ditt hem.

Varför är det viktigt att träna magen?

Många associerar magträning med situps och magrutor, men det är bara en liten del av vad magträningen faktiskt innebär och varför det är bra att vi utövar någon form av magträning.

Magens muskler jobbar tillsammans med ryggens muskler för att stabilisera kroppen och ge support. Ett samlat namn för rygg- och magmuskler är bålmuskler och de är kroppens viktigaste muskelgrupp.

Framförallt för att musklerna skyddar vår ryggrad från skador och även närliggande nervtrådar. Att stärka dina bålmuskler minskar också risker för ålderssymptom som till exempel höftproblem eller ryggproblem. En stark mage och rygg kommer därför att hålla dig friskare längre med mindre krämpor.

En bra bålstyrka gör dessutom att vi kan använda vår fulla styrka då ryggraden sitter i en bra och stabil position tack vare omgivande muskler. Vi kan då prestera mer och ha en bättre rörlighet, snabbhet och styrka i våra rörelser.

Om man har en sämre bålstyrka kan man uppleva smärta i ländrygg, höft, axlar och nacke. Speciellt om man har ett stillasittande jobb eller inte rör på sig tillräckligt. Små övningar för bålen underlättar därför dina aktiviteter i vardagen och hålla dig friskare med mindre värk.

Hur tränar man bålmusklerna?

Det bästa är att ha en varierad och strukturerad träning för dina bålmuskler. Många tror att sit-ups ger en slät figur men kroppen tillåter ingen form av punktförbränning. För att stärka musklerna och få en ökad fettförbränning måste man kombinera konditionsträning med styrketräning och äta en bra och varierad kost.

För att stärka just bålmusklerna finns det några övningar som ger mest effekt. Kombinera plankan, benlyft, sit-ups, Ab twist och andra mag- och ryggövningar för att maximera effekten och bygg starkare muskler för att stabilisera ryggrad och nervtrådarna runtomkring.

Det krävs inte alls mycket tid för att vidhålla starka muskler. Man rekommenderar 10 minuter om dagen som är tillräckligt för hälsosamma muskler. Variera träning med mer eller mindre belastning och olika övningar för en effektiv träning. Bukmusklerna består av sneda, tvärgående och raka magmuskler. Med en varierad träning stärker du samtliga partier.

Sammanfattning

För att vidhålla en bra hälsa och stabila muskler är det viktigt att träna bålmusklerna, det vill säga mage och rygg. En magtränare hjälper dig att prestera bättre och uppnå dina mål fortare då den ger dig närmre kontakt med dina magmuskler samtidigt som den är skonsam för nacke och rygg.

Magmusklerna jobbar tillsammans med ryggmusklerna för att stärka din hållning och stabilisera ryggraden och nervtrådar i området. Detta minskar risker för ryggproblem och andra ålderssymptom. Starka magmuskler hjälper dig dessutom att må bättre i vardagen.

Hjälpsamma källor