Inlägget innehåller reklam via annonslänkar.
Länkar på sidan kan ge oss provision vid klick eller köp hos butiken. Läs mer om vår process samt hur vi tjänar pengar här.

Bästa multigymmet 2024

Uppdaterad:

Bästa multigymmet

Ett hemmagym är det många som eftersträvar att ha, det gör träning på hemmaplan mer praktiskt och du kan även planera ditt träningspass bättre. Men alla har inte tillräckligt med plats för flera olika maskiner. Det är därför som populariteten och utbudet av multigym har ökat kraftigt och är en väldigt praktisk lösning.

Rätt multigym för dig beror helt och hållet på vad du vill kunna träna. Vi har listat marknadens bästa multigym, så att du kan göra ett val som är skräddarsytt för dig!

Vilket är det bästa multigymmet?

Bästa multigymmet: Finnlo Bio Force

Från varumärket Finnlo hittar du multigymmet Bio Force, som har rankat sig högt enligt olika tester på marknaden och även utsetts som det vinnande valet av hemsidan Bäst i Test. Maskinens olika funktioner, robusta design och träningsmöjligheter bidrar till att göra maskinen så effektiv och är därmed ett mycket populärt val.

Med 100 olika övningsalternativ blir du här bortskämd med valmöjligheterna och kan således träna hela kroppen med en och samma maskin. Med en utvecklad motståndsteknologi kan du anpassa varje övning efter din träningsnivå, där motståndet även är jämnare för att du ska kunna träna mer säkert.

En klar bonus är också att detta multigym säljs till ett mycket bra pris, som gör att du både kan spara plats i hemmet, samtidigt som köpet inte lämnar hål i plånboken. Helt enkelt ett mycket bra multigym som även vi utser som marknadens bästa val!

Viktiga specifikationer

 • Vikt:66 kilo
 • Motstånd:TNT (Total Nitrocell Technology)
 • Mått:135 x 165 x 208 centimeter

För styrketräning och cardio: Abilica MultiPower Multigym

Abilica har här tagit fram ett praktiskt multigym som verkligen imponerar med sina funktioner. Multipower är byggd för att du ska kunna rotera dina övningar och stärka samtliga muskler i kroppen. Men dessutom har du möjligheten till konditionsträning, tack vare den inbyggda roddmaskinen.

Detta multigym ger dig 40 olika träningsmöjligheter och har ett inbyggd viktmagasin som enkelt kan justeras upp till 90 kilo. Dessutom kan både rygg och säte enkelt justeras för att maskinen ska kunna anpassas efter just din längd och användning.

Så letar du efter ett multifunktionellt multigym som verkligen imponerar och har en något högre budget för ditt köp så kommer MultiPower från Abilica att vara ett utmärkt val.

Viktiga specifikationer

 • Vikt:240 kilo
 • Motstånd:Vikter (Upp till 90 kilo)
 • Mått:210 x 144 x 208 centimeter

Tar upp mindre plats: Inspire fitness Multigym M2

Multigym M2 från varumärket Inspire Fitness är framtagen för att du ska kunna träna effektivt på hemmaplan oavsett hur stort eller litet du bor. Den mindre konstruktionen på 165 x 125 x 198 centimeter säkerställer att den ryms i de flesta hem och kan även enkelt anpassas under användning för att verkligen fylla sin funktion.

Med detta multigym kan du utföra både fasta och fria pressövningar för att bygga upp styrkan i samtliga muskelgrupper. Mekaniken Quick and Easy har inkluderats för att du snabbt ska kunna justera maskinen mellan olika övningar för optimal effektivitet under träningspasset.

Konstruktionen och maskinens snygga design är även det en bidragande orsak till att vi väljer att placera denna som trea på topplistan. Multigymmet kommer att bli ett intressant inslag i vardagsrummet eller garaget och gymmet har försetts med ett bekvämt ryggstöd och säte för att du ska kunna pressa dig själv till personbästa!

Viktiga specifikationer

 • Vikt:181 kilo
 • Motstånd:75 kilo viktmagasin
 • Mått:165 x 125 x 198 centimeter

Bästa budgetvalet: Hammer Sport California XP

Multigymmet California XP från varumärket Hammer Sport är den modell som vi har utsett till marknadens bästa budgetval. Här får du mycket för pengarna och kan träna i princip hela kroppen med en och samma maskin. I längden kommer detta bespara dig dyra gymavgifter och såklart även mycket tid.

Den robusta konstruktionen gör att maskinen står stadigt oavsett vilken övning du utför eller vikt du använder. Den smarta viktmekanismen gör det möjligt att reglera motståndet upp till 120 kilo, tack vare inkluderade cementviktskivor på 60 kilo.

Här kan du träna allting från bänkpress, bencurl eller butterfly och kan stärka kroppen på flera olika plan. Ett perfekt inköp för både dig som precis börjat lyfta, eller dig som har mer erfarenhet i bagaget men har en mindre budget.

Viktiga specifikationer

 • Vikt:147 kilo
 • Motstånd:60 kilo viktmagasin
 • Mått:189 x 111 x 201 centimeter

Tystare motstånd: Finnlo Maximum Multigym Bodylift

Om du bor i lägenhet kanske du tänker att ett multigym är ett omöjligt inköp. Men så länge du investerar i en maskin som har ett mer tystgående motstånd så kommer du att kunna träna utan att störa dina grannar. Allt detta hade Finnlo Maximum i åtanke när de designade detta multigym Bodylift.

Denna maskin möjliggör en komplett träning av kroppen på hemmaplan där du kan få ett maximalt motstånd på upp till 95 kilo. Med mängder av olika positioner och övningar som du kan utföra är detta en maskin som hjälper dig att pressa dig själv till helt nya nivåer.

Multigymmet är fullt utrustat för att du ska kunna utföra övningar som bencurl, axelpress och bänkpress för att bara nämna några. Letar du efter en tystgående och mångsidig maskin så är denna från Finnlo Maximum ett mycket bra val.

Viktiga specifikationer

 • Vikt:95 kilo
 • Motstånd:95 kilo viktmagasin
 • Mått:140 x 110 x 203 centimeter

Kundfavorit: inSPORTline ProfiGym C95

Från varumärket Insportline hittar du kundfavoriten ProfiGym C95, en väldesignad maskin som ger dig mycket för pengarna. Vi har hittat maskiner som vi tycker är mer utmärkande än denna, men vill ändå slå ett slag för denna modell då den är effektiv, populär och mycket prisvänlig.

Med 100 olika träningsmöjligheter kan den användas för att träna hela kroppen. Med lite kreativitet kan du göra ett gediget veckoschema som hjälper dig att nå dina träningsmål snabbare. Dessutom är du garanterat en mer säker träning då handtagen är halkfria och beklädda med gummi för att du ska få ett fast grepp oavsett hur tungt du lyfter.

Sitsen kan justeras till fyra olika nivåer och även ryggstödet är enkelt att justera för att du ska sitta riktigt skönt. I sin helhet är detta en mycket bra maskin som ger dig rum att utvecklas. En nackdel är dock att den har en maximal användarvikt på 120 kilo, vilket drar ner dess placering på topplistan!

Viktiga specifikationer

 • Vikt:172 kilo
 • Motstånd:91 kilo viktmagasin
 • Mått:186 x 165 x 213 centimeter

Flera inkluderade tillbehör: Finnlo by Hammer Autark 1500

Sist men inte minst vill vi även prata lite om multigymmet Autark 1500 från Finnlo. En modell som ses frekvent på topplistor över marknadens bästa multigym och som vi också finner utmärkande på flera punkter.

För att du ska kunna träna samtliga av kroppens muskelgrupper på ett mycket effektivt sätt är flera olika tillbehör inkluderade. Däribland latsstång, tricepsdrag och curlstång. Detta gör att du kan få ut mer av din träning och variera dina övningar mer.

Konstruktionen är mycket robust och tålig där den står på plats oavsett övning med sin totala vikt på 205 kilo.

Detta är verkligen en fantastisk maskin på flera plan, men någonting som vi vill anmärka på är att den är byggd med en maximal användarvikt på 120 kilo och att viktmagasinet uppgår till en något lägre vikt på 80 kilo i jämförelse med andra modeller på topplistan. Om du gillar att träna riktigt tungt så kanske det är värt att kika på ett annat multigym som omnämns ovan.

Viktiga specifikationer

 • Vikt:205 kilo
 • Motstånd:80 kilo viktmagasin
 • Mått:165 x 145 x 215 centimeter

Köpguide för Multigym

Om du har svårt att komma iväg till gymmet för att träna så kommer du längre inte ha någon ursäkt om gymmet flyttas till ditt hem.

Men att köpa mängder av gymutrustning och maskiner kan snabbt bli en ganska kostsam historia. Ett multigym kommer då att spara plats i hemmet, samtidigt som det gör att du kan spara en rejäl slant. Men olika multigym skiljer sig också ganska mycket i pris. Vad är värt att betala mer för och hur väljer du då ut det bästa multigymmet för dig?

Viktmagasin eller motstånd?

Olika multigym på marknaden är konstruerade med lite olika typer av viktmagasin, magnetiska motstånd eller en kombination av båda. Vilken typ som har inkluderats kommer dels att spela in vad gäller hur jämnt motstånd som du får när du lyfter och även hur maskinens olika motståndsnivåer ser ut.

Viktmagasin är mer vanligt när det kommer till multigym och ger oftare ett bredare val av olika viktnivåer så att du kan fortsätta pressa dig själv till bättre resultat.

Vissa multigym kombinerar även viktmagasin och motstånd för att du ska kunna få ännu fler möjligheter. Fördelen med till exempel magnetiska motstånd är att det är mer jämnt och belastar således dina leder och muskler mindre. Gör ett val som passar dig och kika på maskinens maximala viktkapacitet för att säkerställa att den passar dig.

Justerbar träningsposition

Men det spelar egentligen ingen roll hur många olika övningar du kan utföra och hur många tillbehör som inkluderas om maskinen inte kan skräddarsys för dig och din längd. Det är viktigt att både säte, ryggstöd och remmar kan höjas och sänkas för att du ska kunna träna bekvämt och utan onödig belastning som kan leda till att du lyfter fel.

Konstruktion och storlek

En annan sak som kan skilja sig ganska mycket mellan olika multigym är hur mycket plats dem tar. Ett större multigym kanske inte är passande om du bor mindre och du behöver du istället kika på en mer kompakt modell.

Utöver detta är det också viktigt att maskinen står stabilt och har en robust konstruktion som gör att du kan ta i utan att det känns som maskinen ger vika. Ett mer övervägt val gör att du kan fortsätta utvecklas och såklart också träna när du vill!

Sammanfattning

Att träna hemma kan ge flera fördelar och hjälper många att hålla sig motiverade och faktiskt ta sig tiden att träna oftare. Ett multigym kommer då att hjälpa dig att träna alla kroppens muskelgrupper, samtidigt som den inte tar upp alltför mycket plats och inte kräver någon erfarenhet. Med justerbara vikter och motstånd kan du även anpassa övningarna efter din förmåga.

Det allra bästa multigymmet för dig är dock ett högst individuellt val. Hur många olika övningar vill du kunna ha möjlighet att utföra, hur tungt vill du kunna lyfta och hur mycket yta har du att undvara i ditt vardagsrum för maskinen?

Kika på vår topplista för att hitta din favorit och sedan kan du träna när du vill och hur länge utan att behöva trängas med andra på gymmet!

Vanliga frågor

Vad kan man använda ett multigym till?

Den stora fördelen med ett multigym är just att det kan användas för att träna hela kroppen. Alla övningar och redskap är samlade i en och samma maskin. Men däremot kommer konstruktionen skilja sig mellan olika maskiner och det är därför det är viktigt att du gör ett personligt val för att maskinen ska vara optimal för dig och din träningsnivå.

Hur enkel är ett multigym att montera?

Ett multigym kräver oftast att du undvarar en stund för montering. Eftersom det är en rejäl och tung maskin rekommenderas det att du tar hjälp av en vän eller familjemedel under monteringen och att du följer medföljande instruktioner för att den ska monteras på rätt sätt.

Vilka fördelar ger användning av ett multigym?

Det är framförallt två anledningar till att multigym är en sådan populär investering. Dels sparar de plats då du inte behöver investera i flera separata maskiner för att kunna träna hela kroppen. Men det är också möjligheterna som du får under användning som ger dig många fördelar. Ett varierat träningspass under hela veckan innebär att du kan stärka kroppen på flera olika plan.

Hjälpsamma källor