Inlägget innehåller reklam via annonslänkar.
Länkar på sidan kan ge oss provision vid klick eller köp hos butiken. Läs mer om vår process samt hur vi tjänar pengar här.

Bästa pulsklockan 2024

Uppdaterad:

Person med träningskläder som tittar på sin pulsklocka.

Att cykla, springa eller göra andra krävande aktiviteter är något som vi alla bör ägna oss åt i vardagen, men några av oss vill dessutom ta det till nästa nivå. En pulsklocka i dessa sammanhang är ett perfekt redskap att ha med sig, du kan då sätta upp egna mål, mäta puls, distans och så mycket mer. Att välja den rätta för just dig kan dock vara en liten utmaning. Vi har i denna artikel samlat våra favoriter på marknaden. Högst upp hittar du Garmin Forerunner 745 på grund av den lätta vikten och den långa batteritiden.

Vilken är den bästa pulsklockan?

Garmin Forerunner 745

Garmin Forerunner 745 är en pulsklocka som är svår att bli missnöjd med. Med funktioner såsom träningseffekt, återhämtningstid, inbyggda appar för bland annat löpning, cykling och triathlon blir du extra motiverad och kan inte komma med några fler ursäkter.

Dessutom är klockan vattentät och kan därför användas vid simning eller liknande aktiviteter samt när det regnar ute. Garmin Forerunner 745 ger dig även personliga rekommendationer till träningspass baserat på hur du tränat tidigare.

Musik är för majoriteten en vital del av träningspasset, därför kan du enkelt synka klockan med Spotify i mobilen och du behöver därmed inte oroa dig över att bära med dig den ut på rundan.

Garmin Forerunner 745 är ett fantastiskt alternativ för erfarna träningsentusiaster, men även för nybörjare som vill ta sporten på allvar redan från början. Ett val vi starkt rekommenderar!

Garmin Fenix 6X Pro Solar

Här har vi en klocka som passar perfekt för dig som är ute efter en mer robust modell. Tillverkad av förstklassiga material, däribland titan gör att Fenix 6X Pro Solar håller militärstandarder för värme- stöt- och vattentålighet.

Med en pulsmätare vid handleden som fungerar även under vatten kan du enkelt hålla koll på din intensitet under träningen oavsett om du befinner dig på land eller inte. Fenix 6X Pro Solar ger dig även möjlighet att enkelt hålla koll på din prestationsdata dygnet runt. Detta inkluderar funktioner såsom VO2 max, löpningsdynamik och återhämtningsrådgivare.

Den stora skärmen på 1,4 tum ger dig möjlighet att välja mellan förinlästa animerade konditions- yoga- och styrkepass rakt på handleden för oerhört enkel tillgång i alla situationer.

I helhet är detta en klocka som är utrustad med fantastiskt många funktioner och en stabil design. Dock ligger den lite högre i prisklass än de övriga på listan och av den anledningen fick Fenix 6X Pro Solar nöja sig med en stark andraplats.

Vem behöver en pulsklocka?

Vill du få ut mer av din träning, eller letar du efter ett sätt att motivera dig själv med nya träningsmål och resultat? Då ska du verkligen införskaffa en pulsklocka. Att kombinera din träning med en pulsklocka är ett mycket effektivt och smidigt sätt att jämföra dina träningsresultat på.

Många pulsklockor har också flera extrafunktioner som till exempel mätning av din sömn, aktivitetsnivå och antal steg för att ge en extra noggrann mätning av din träning och även hälsa. Dessutom är många pulsklockor utrustade med en GPS som gör att du kan testa nya rutter under träningspasset och mäta avstånd för att följa din utveckling.

Pulsklockor har verkligen tagit världen med storm och detta innebär att marknaden nu erbjuder ett brett urval av alla möjliga pulsklockor. Både med enklare funktioner och mer avancerade tillbehör för att alla individer ska hitta vad de letar efter. Oavsett vad du har för budget kan du garanterat hitta en pulsklocka som passar din budget och träningsmål perfekt.

Köpguide för Pulsklockor

En pulsklocka håller dig motiverad och gör att du kan sätta upp tydliga mål, mäta avstånd och även göra att du kan ta tid på olika intervaller. Men vilka funktioner är egentligen nödvändiga för att pulsklockan ska vara så funktionell som möjlig? Detta ska vi kika lite närmare på i denna del av artikeln.

Det första du ska ha i åtanke när du köper en pulsklocka är att basera köpet på vilken typ av sport eller träningsform du oftast utövar. Vid löpning är det till exempel viktigt att pulsklockan inte bara mäter din puls utan även varv, intervall samt har en GPS inbyggd för att du ska hitta nya rundor att springa. Om du cyklar är det viktigt att klockan mäter din distans, varv samt puls för en mer skräddarsydd avläsning. Om du däremot simmar är det helt klart nödvändigt att pulsklockan är vattentät, mäter varv, intervall och tid för att du ska kunna sätta mål på varje sträcka.

Funktionerna ska därför vara anpassade för den träning som du ofta utövar och underlättar för dig att sätta upp träningsmål. Fundera därför på vilka funktioner som du tycker är viktigast att klockan är utrustad med för att underlätta för dig och din träning.

För att pulsklockan ska vara enkel att följa och läsa av är det viktigt att klocka har en enkel display, där du kan läsa av dina resultat även under träningspasset. En display som visar för mycket information kan göra det svårt att läsa av klockan när du befinner dig i rörelse.

Letar du efter en pulsklocka att använda när du simmar är det viktigt att du investerar i en klocka som då tål vatten och som kan användas under vattenytan. En klocka med detta skyddande lager gör att du kan tid på varje sträcka du simmar och jämföra dina resultat. Flera pulsklockor som är vattentäta ska dock inte manövreras när du befinner dig under vatten då det finns en liten risk för att vatten tränger igenom klockan när du trycker på olika knappar. Ställ därför istället om klockan när du befinner dig ovanför vattenytan för att ge din klocka en längre livslängd.

Fördelar med en pulsklocka

Att tävla med en pulsklocka ger dig en mängd fördelar. Framförallt kan du planera loppet lättare och hålla en jämn puls som du vet att du klarar av. Om du dessutom tränar med en pulsklocka kan du enklare basera din puls på dina tidigare träningspass för att hitta en jämn balans under hela loppet.

En annan funktion som uppskattas av användare är om pulsklockan är utrustad med en sömnfunktion. Denna funktion läser av din puls under natten för att läsa av hur bra du sover. Alla vet att en god natts sömn har stor betydelse för hur mycket energi du har under dagen och hur bra du kan prestera under din träning. Att ha en pulsklocka som då läser av din sömn gör att du enklare kan hitta mönster i din sömn, samt hitta en bra rutin i din vardag som gör att du sover bättre och mer ostört. Vissa får till exempel majoriteten av sin djupsömn under den tidigare halvan av natten, medan andra är tvärtom.

Med en pulsklocka kan du även förutse om du börjar bli sjuk eller hur frisk du är. Är du en van användare av en pulsklocka ser du snabbt avvikelser som kan innebära att din kropp bekämpar bakterier eller virus. Om du är på väg att bli sjuk är din vilopuls nämligen betydligt högre än vanligt. Dessutom upplever du att det går trögare under träningspasset då pulsen redan från start är ganska hög.

Flera varumärken säljer pulsklockor som kan länkas ihop med olika appar. Detta gör att alla dina träningsresultat lagras i din mobil eller dator för att du på ett enklare sätt ska kunna se dina träningsresultat och prestationer. På appen kan du även se din totala sträcka, kaloriförbrukning, förbränning samt steg för en mer detaljerad analys av dina resultat under en längre tid.

Hur vi valde topplistan

När du väljer vilken pulsklocka som passar dig bäst ska du framförallt kika på ett alternativ som är utvecklat för den typ av träning du genomför. Detta ger dig ett anpassat alternativ som dels underlättar din träning, men också visar de resultat som du letar efter och som är väsentliga för dig och dina träningsmål.

När du väljer vilken pulsklocka som du ska investera i så är det viktigt att du har funktion, GPS samt vad pulsklockan mäter i åtanke för att du ska göra det bästa valet för dig och din träning. Det var också dessa tre funktioner som vi hade i åtanke när vi betygsatte produkterna. Efter noga jämförelser och efterforskningar inkluderade vi slutligen de pulsklockor som har de mest effektiva funktionerna, noggranna mätningar och övriga funktioner som ger en bättre upplevelse där du kan jämföra dina resultat efter varje träningspass. Det var också viktigt att klockorna har en display som är enkel att hantera och läsa av även under träningen.

För att kunna utföra våra efterforskningar, för att avgöra vilka pulsklockor som vi skulle inkludera valde vi att läsa och analysera flera artiklar från framstående hemsidor som Pulsklockaguiden, Aktiv Träning samt Mobil. Dessa tre hemsidor har informativa beskrivningar av vilka funktioner en bra pulsklocka bör ha, samt vad du ska tänka på när du jämför olika alternativ.

För att säkerställa att det betyg vi satte var rättvist och baserat på rätt faktorer tog vi också del av flera testpanelers utlåtanden om produkterna. För att nämna några exempel tog vi hjälp ifrån Konsumentmagasinet, Bäst i Test samt Testat. Slutresultat är en topplista och artikel som inkluderar pulsklockor för olika träningsformer som löpning, promenader och cykling.

Sammanfattning

Att träna eller springa med en pulsklocka öppnar upp en helt ny värld för dig, där du på ett enkelt och smidigt sätt kan följa din träningskurva och sätta upp tydliga mål med din träning. Du kan dessutom utvecklas snabbare genom att analysera dina turer med hjälp av ett inbyggt GPS-system i klockan.

Det är helt enkelt inte så konstigt att fler och fler personer väljer att investera i en praktisk pulsklocka. För att göra ditt val lättare har vi satt ihop en pålitlig topplista med de pulsklockor som vi tycker förtjänar lite extra omtanke. Kika framförallt på Garmins Forerunner 745 som lämpar sig utmärkt för löpning.