Inlägget innehåller reklam via annonslänkar.
Länkar på sidan kan ge oss provision vid klick eller köp hos butiken. Läs mer om vår process samt hur vi tjänar pengar här.

Bästa roddmaskinen 2024

Uppdaterad:

Två personer som tränar med varsin roddmaskin.

En roddmaskin lämpar sig väldigt bra för hemmaträning och är dessutom väldigt skonsam mot både leder och rygg. Du tränar också större delen av kroppens olika muskelgrupper samtidigt som du stärker din kondition och hållning.Roddmaskinen tar heller inte så mycket plats i ditt vardagsrum och kan enkelt användas av hela familjen. Det är därför en smart investering för hemmagymmet. Högst upp på vår topplista hittar du DKN R-320 Air Rower, en modell som många recensenter anser vara den bästa roddmaskinen.

Vilken är den bästa roddmaskinen?

DKN Roddmaskin R-320

Roddmaskinen R-320 Air Rower från DKN är en av de mest prisvärda roddmaskinerna på marknaden. En av de största fördelarna är det steglösa luftbaserade motståndet, som ger ökat motstånd ju snabbare du drar. Att motståndet är luftbaserat minskar risken för skador eller överansträngning och ger dig en smidig och välbalanserad helkroppsträning.

Komforten och smidigheten är ännu en av modellens styrkor. Sätet är bekvämt och handtaget är tillverkat av gummi, vilket ser till att du kan hålla ett skönt grepp även under längre pass. Den robusta stålkonstruktionen ser samtidigt till att roddmaskinen är stabil och slitstark.

Att R-320 har en LCD-skärm ger den pluspoäng när det gäller användarvänlighet. På skärmen kan du enkelt och tydligt hålla koll på tid, drag, kaloriförbränning distans, och annan relevant data.

Något annat som ökar användarvänligheten är hur lätt den fällbara produkten är att förvara. Maskinen kan fällas ihop och smidigt flyttas med de praktiska transporthjulen.

FitNord Oceans 300

Något som uppskattas mycket hos FitnordsOceans 300 är dess bekvämlighetsfunktioner. Till exempel har roddmaskinen en mångsidig fotstödsjustering. Dessutom kan du känna dig säker att tabletten förblir på plats med tablettspänning i modellens tabletthållare.

Dessutom ger Oceans 300 en kontinuerlig och naturlig roddkänsla med dess 8-stegs motstånd med kombinerat luftmotstånd. Produkten har också en mycket stadig roddkänsla. Detta beror delvis på enhetens robusta och stabila uppbyggnad som ger den stadighet som hård roddträning kräver.

Trots den robusta uppbyggnaden är designen både sportig och elegant, och kan dessutom fällas ihop. Därför är den stabila enheten ändå lätt att flytta och förvara och fungerar därför också väl för hemmaträning.

Abilica WinRower II

Abilica WinRower II är en roddmaskin som kan vara ett bra val för nybörjare och kommer till ett mycket resonligt pris. Så om du funderar på att prova på en roddmaskin för inomhusträning där hemma kan detta vara ett alternativ för dig.

WinRower II har en stor LCD-skärm som gör det lätt för dig att se intressant träningsdata, till exempel puls, roddtag, tid, och kalorier. Detta kan kännas skönt för dig som vill ha koll på dina framsteg och det ger en extra motivation till din träning.

Roddmaskinen tål en maxbelastning på upp till 130 kilo. Träningsmaskinen är utrustad med ett svänghjul på 4 kilo och magnetbroms, för att åstadkomma jämna och smidiga träningsrörelser. Du kan dessutom välja mellan hela 16 olika motståndsgrader.

FitNord Oceans 200

Ännu en uppskattad roddmaskinsmodell från FitNord är Oceans 200. En fin fördel med denna modell är hur mångsidig den är. Detta beror på att roddhandtaget även kan dras uppåt, vilket betyder att du kan använda maskinen för fler typer av styrkeövningar. Till exempel kan du göra flera olika övningar för rygg, armar och axlar.

Oceans 200 är också mycket lättanvänd, med dess 8-stegs magnetiska motstånd. Typen av motstånd innebär också att modellen är pålitlig och har lång livslängd. Enheten kan också placeras var du vill då den inte kräver nätström.

Roddmaskinens design är elegant och modern, så den kan passa väl in i de flesta hem. Eftersom maskinen kan fällas ihop är den också praktisk när det gäller lagring i ett mindre utrymme.

Titan LIFE Rower R34

Titan Life Rower Trainer R34 kan vara valet för dig som vill ha en roddmaskin men har en mindre budget. Denna träningsmaskin kommer till ett riktigt billigt pris, samtidigt som den håller en bra standard för prisnivån.

Modellen har 8 nivåer av intensitet, vilket ger dig goda möjligheter till att uppnå goda resultat oavsett om du är nybörjare eller om du är en erfaren roddare.

Maskinen är hopfällbar och passar väl in i hemmet. Den kan lätt ställas undan, med en vikt på endast 21,2 kilo. Monterad har den en storlek på 162 x 55 x 87 centimeter och kan ta en maxvikt på totalt 100 kilo.

Titan Life Rower Trainer R34 kan vara ett bra val för dig som vill ha en roddmaskin som passar bra i hemmet, men är osäker på om du vill investera i en dyrare modell.

Master Fitness R6030

Master Fitness R6030 är en innovativ roddmaskin, som vunnit ett flertal bäst-i-test. Detta, då den är extremt användarvänlig, smidig och ergonomisk. Vad som gör att denna roddmaskin skiljer sig från mängden är att den har mindre avstånd mellan fotplattorna och en högre sittställning än traditionella maskiner.

När det gäller användarvänlighet har R6030 en fjärrkontroll i handtaget, så att du kan öka motståndet mitt i träningspasset utan avbrott. Träningsdatorn på maskinen är även mycket avancerad och roddmaskinen har en pulsmottagare för användning av trådlös pulsmätning.

Master R6030 är stabil och välbyggd och är både luft- och magnetbromsad. Det innebär att du kan förvänta dig kraftfullt maximalt motstånd och en lång livslängd. På tal om längd är maskinen av fullängd, vilket betyder att du som är längre också kan träna bekvämt och effektivt på denna modell.

Eftersom du enkelt kan fälla ihop produkten själv passar R6030 både mindre gym, företagsgymmet eller hemmaträningen. Ett utmärkt val oavsett dina behov.

inSPORTline Roddmaskin Bravos

Varumärket InSPORTline har i sitt sortiment allt som du behöver för att verkligen lyckas med din träning. Deras träningsmaskiner och redskap är designade för att passa både nybörjare, såväl som mer erfarna utövare.

Deras roddmaskin Bravos är med sina praktiska funktioner och stabila design en maskin som är särskilt framtagen för dig som letar efter en mer avancerad roddmaskin. Den är bland annat designad med ett jämnt motstånd som kan ställas om till 8 olika nivåer.

Motståndet drivs med hjälp av en kombination av fläkt och olika magneter, vilket resulterar i en mer naturlig och jämn rörelse. Detta skapar en rörelse som är så snarlik traditionell rodd som det bara går.

Maskinen väger 36 kilo och kan enkelt flyttas omkring med hjälp av fastmonterade transporthjul. Detta gör då att du kan flytta maskinen mellan olika rum. Maskinens glidskena har en längd på 110 centimeter och kan då användas av samtliga med en längd som understiger 195 centimeter. På maskinens display kan du få en bra översikt över din träning och enkelt se distans, kaloriförbränning och roddtag per minut.

Letar du efter en stabil maskin som har ett optimalt motstånd för att ge dig en sådan naturlig rörelse som det bara går? Då rekommenderar vi att du kikar på prisvärda Bravos från populära InSPORTline.

Hammer Roddmaskin Cobra XTR Plus II

Hammers roddmaskiner är ett utmärkt tillskott till hemmagymmet. Maskinerna är uppbyggda för att ha en stabil design i kombination med spännande funktioner som gör att du både kan prestera bättre och hålla dig motiverad. Roddmaskinen Cobra XTR Plus II är inget undantag.

Med denna roddmaskin kan du få en mer skräddarsydd och vägledande träning, perfekt för dig som precis börjat med pulsträning eller för dig som vill kunna läsa av din träning. Den kan sammanslutas med samtliga pulsband och efter träningen tilldelas du ett överlagt betyg för att bättre kunna förstå din prestation.

Den display som roddmaskinen är utrustad med är både lättavläst och funktionell, samtidigt som den ger dig 10 olika träningsprogram som du kan välja mellan.

För att du ska kunna få en bekväm och optimal position under träningen har roddmaskinen en ergonomiskt utformad sits med kullager. Detta ger en mer jämn rörelse och därmed mindre belastning på rygg och knän.

En roddmaskin är perfekt för dig som har minimalt med plats i hemmet, och Hammers maskin Cobra XTR är designad för att ta ännu mindre plats. Efter användning kan den enkelt fällas ihop och förvaras i garderob eller under sängen.

Med sina utvecklade funktioner och stabila design är detta kanske inte en maskin för dig som letar efter en nätt och enkel maskin att börja med. Men för dig som prioriterar design och att investera i en maskin med ett jämnare motstånd är denna helt klart värd att titta vidare på.

Köpguide för roddmaskiner

Användarvänlighet

Främst krävs det att du investerar i en maskin som ska vara enkel att använda. Oavsett träningsnivå eller mål vill du inte tyngas ner av onödigt komplicerade funktioner. Displayen som träningsverktyget är utrustad med ska vara enkel att manövrera och en bonus är också om den har lite olika träningsprogram för att göra din träning mer underhållande.

Om du tränar i en hemmamiljö är det lätt att bli distraherad och det krävs då att du investerar i en maskin som inte gör dig uttråkad. Det gör att du lättare tappar motivation.

Hållbarhet

Roddmaskinen ska vara tillverkad i ett tåligt och slitstarkt material som klarar av tryck och påfrestningar. En klen eller ostabil maskin håller inte i längden och är därför ingen bra investering. Materialet maskinen är gjord av har därför stor betydelse för produktens hållbarhet.

Komfort och ergonomi

Den bästa roddmaskinen för dig är också en maskin där du kan träna bekvämt. En sittdyna som är ergonomiskt utformad för ultimat komfort och som gör att du sitter stabilt och säkert under träningspasset utan att slinta. Då du tar i mycket, framförallt om du tränar med ett högre motstånd vill du inte slinta eller halka av. Komfort är mycket viktigt för att vidhålla en bra och motiverad träning.

Sittskenen du sitter på ska kunna sträckas ut på rätt sätt för att du ska kunna sträcka ut benen under träningspasset och ge rätt tryck i dina rörelser. Om du kan justera sittskenan kan roddmaskinen med fördel användas av alla personer oavsett längd eller kroppsform.

Anpassad för hemmet

Det kan vara väldigt viktigt att motståndssystemet passar din hemmamiljö. Bor du lyhört rekommenderar vi att ni investerar i en roddmaskin med magnetmotstånd då de är mycket tystare. Om du letar efter en maskin som efterliknar känslan av att sitta i en båt så mycket som möjligt, fokusera på maskiner som har ett motstånd som styrs med hjälp av ett fläkt, vatten eller vindsystem.

Om du bor trångt är det också en stor fördel om maskinen kan fällas ihop för att spara utrymme efter användning.

Pris

Det finns bra och kvalitativa roddmaskiner i alla prisklasser. Du behöver inte investera tiotusentals kronor för att hitta en maskin som har alla de funktioner som krävs för att ge dig en behaglig och bekväm träning. Självklart är lite mer kostsamma alternativ mer utvecklade och har fler funktioner och användningsområden. Men letar du efter en enkel maskin att använda ibland kan det räcka med en enklare maskin med några få motståndsnivåer och en skön och bekväm sits och handtag.

Hur fungerar en roddmaskin?

En roddmaskin ska i grund och botten ge känslan av att du sitter i en traditionell båt och ror. Med hjälp av fläktsystem och olika varianter av motståndsnivåer ger en roddmaskin dig känslan av att du befinner dig på vatten och ror.

Det finns idag fyra stycken olika system av motstånd som används i en roddmaskin. Den lite mer traditionella versionen består av magnetbromsar. Med dessa kan du ställa in hur lätt eller tungt du vill ro. Ett högre motstånd gör det tyngre att ro och du bränner mer kalorier.

En annan variant av motstånd drivs med hjälp av en fläkt och en tredje drivs med hjälp av vatten. Det fjärde alternativet är en kombination av både magnetbromsar och en fläkt.

I princip fungerar alla fyra metoder på liknande sätt. En skillnad mellan dem är dock att ett magnetmotstånd inte ger samma känsla av att sitta i vatten som till exempel ett luft- eller vindmotstånd ger.

Fördelen är att ett magnetmotstånd är tystare än de andra alternativen och lämpar sig mycket bra om du bor i ett hyreshus med grannar, om det är lyhört eller om du vill använda roddmaskinen medan du tittar på TV. Använder du ett luftmotstånd är maskinen lite mer högljudd.

Samtliga motstånd ger dock ett jämnt och kraftfullt motstånd som gör att du måste pressa kroppen för att prestera bättre utan att slita på dina muskler eller leder.

Hur vi valde topplistan

För att skapa denna topplista har vi främst fokuserat på att jämföra roddmaskiner som lämpar sig bäst för hemmaträning. Maskiner som ska vara stabila och lätta att använda samtidigt som de också enkelt ska kunna flyttas runt i ditt hem.

Vi har förutom detta också jämfört produkternas material, konstruktion, hållbarhet och vilka funktioner de är utrustade med för att göra träningen roligare och för att underlätta. Roddmaskiner som är utrustade med en praktisk display motiverar dig under träningspasset samtidigt som den gör det lättare för dig att följa dina framsteg och din utveckling.

Hemsidor som till exempel Sporta More och Hälsa Fitness har hjälpt oss tillsammans med en del internationella hemsidor som till exempel Coach Mag och Telegraph. För att skapa en mångsidig och innehållsrik topplista har vi också läst artiklar och recensioner från privata bloggar och forum.

All denna informationen har lagt grunden när vi skapat denna topplistan på de roddmaskiner som vi rekommenderar mest. Roddmaskiner som lämpar sig bra för hemmabruk och som tränar upp din kondition och din muskulatur.

Sammanfattning

En roddmaskin är en av det mest populära träningsredskapen för just hemmaträning. Med denna maskin tränar du med fördel kroppens största muskelgrupper utan att slita på dem eller ge dem för stor påfrestning.

Du reglerar enkelt motståndet på roddmaskinen och vi rekommenderar att du satsar på att köpa en roddmaskin som har en praktisk display så att du lättare kan följa dina framsteg och utmana dig själv med nya delmål. En roddmaskin kan användas av alla och är en mycket skonsam träningsform som höjer din puls och gör att du får upp flåset om det används på rätt sätt med mera motstånd.

Vi vill igen tipsa lite extra om DKN R-320 Air Rower som har alla funktioner du behöver för en träning som garanterat utmanar dig under hela träningspasset. Enligt oss är detta den bästa roddmaskinen för hemmet!