Inlägget innehåller reklam via annonslänkar.
Länkar på sidan kan ge oss provision vid klick eller köp hos butiken. Läs mer om vår process samt hur vi tjänar pengar här.

Bästa trappmaskinen 2024

Uppdaterad:

En trappmaskin hemma.

Intresserad av att köpa en trappmaskin/stepmaskin för hemmaträning? Du är knappast ensam om att få upp ögonen för detta fantastiska träningsverktyg. En stepmaskin är ett mycket underskattat träningsredskap för benstyrka, kondition och viktminskning!

Även om det kan vara roligare att gå utomhus är en trampmaskin ett utmärkt sätt att få in extra kondition och kaloriförbränning i vardagslivet. Genom att använda maskinen minst 30 minuter per dag så kan du förbättra och upprätthålla en god kondition. En sådan maskin simulerar rörelsen att gå i trappor, därför kallas det just trappmaskin.

Det finns nog oerhört många olika trappmaskiner att välja bland, så det är lätt att känna sig vilsen och inte veta vad man ska välja eller ens vart man ska börja. Förhoppningsvis kan denna artikel hjälp, oavsett om du skulle fastna för vår personliga favorit, Abilica CoreStep 360, eller om du hellre vill prova något annat.

Vilken är den bästa trappmaskinen?

Abilica CoreStep 360

Vår personliga favorit är den bästa i sitt slag som innehåller i princip allt du önskar dig i en kraftfull trappmaskin som hjälper dig att prestera på topp från början till slut.

Abilica CoreStep är framtagen för att du ska kunna pusha din träning till nya nivåer och ha orken att kunna ge ditt absolut yttersta under träningspasset. Den erbjuder bland annat konditionsträning men också styrketräning för säte, lår och ben. Om du är i behov av att styrketräna din core-muskulatur så som ryggen och dina sneda magmuskler, så är detta den perfekta trappmaskinen. Både din core-maskulatur och ben tränas samtidigt, vilket också gör det extra effektivt och roligt.

För att öka ditt fokus kommer den med en träningsdator som du använder för att följa din utveckling när du tränar på trappmaskin. Datorn visar värden som träningstid, antal steg och din kaloriförbrukning och är framtaget just för att få dig att vakna till och få bättre fokus.

Kort sagt är det det bästa du kan ge dina muskler för att hjälpa dem att prestera till max – trappmaskinen är bäst i test, har ett lågt pris och massa positiva kundrecensioner. Allt du behöver för att komma igång med trappmaskinsträningen!

inSPORTline MiniStepper Cylina trappmaskin

Vem behöver en trappmaskin?

De flesta som sysslar med någon form av sport eller träning och vill öka sin prestationsförmåga kan nog dra nytta av att använda en trappmaskin. De är dessutom perfekta för alla som vill träna på ett så naturligt sätt som möjligt, eftersom du när du tränar med en trappmaskin tränar genom att utföra naturliga rörelser, nämligen samma rörelser som du till exempel utför när du går i trappor.

Det är ett bra sätt att ge sig själv en extra boost av energi, för vi alla vet att träning bidrar med just detta. Och det är ju ingen hemlighet att det blir automatiskt mycket roligare och känns bättre när du är full av energi och känner dig klar i huvudet, i jämförelse med om du känner dig trött och sliten.

Dessutom kan alla ha en trappmaskin hemma och det har klart sina fördelar om man vill få sina träningspass gjorda. De små maskinerna är dessutom så lätta att flytta runt så du kan ställa den framför teven och titta på din favoritserie samtidigt som du tränar. Vips har du sett ett avsnitt och förbränt massor av kalorier under tiden. Det dåliga samvetet är ett minne blott!

Köpguide för Trappmaskiner

När det gäller trappmaskiner så finns det som sagt en hel del att välja på, och vilket som är det bästa valet för dig handlar lite om vad du har för behov och önskemål när det gäller just en trappmaskin. Det är ju dock inte alltid så lätt att veta själv, framförallt inte om du är nybörjare. Så med allt detta i åtanke så har vi satt ihop en liten lista som förklarar en trappmaskin lite mer ingående, effekten den har på dig och din kropp och hur den förbättrar dina prestationer när du väl sätter igång med träningen!

Vad är en trappmaskin bra till för?

Det huvudsakliga syftet med en bra trappmaskin är att den ger en fantastisk muskelaktivitet där alla de största muskelgrupperna tränas ordentligt, så som till exempel rumpan, lår, vader och lägre delen av ryggen.

När du dessutom tränar så pass stora muskelgrupper så innebär det att du blir av med en hel del kalorier och dessutom får en grym träning i form av konditionsträning på köpet. Du får en ökad muskelstyrka och ökad uthållighet, samtidigt som din allmänna förbränning ökar i takt med att dina muskler växer.

Grym träning för hjärtat och lungorna

Om du är ute efter att bygga muskler och öka din muskelstyrka så är det en trappmaskin du ska investera i. Inte nog med att det är en av de mest lättanvända maskinerna inom träning, så är det dessutom ett av de mest studerade när det gäller träning att denna typ. Träningsmaskiner ger helt enkelt en effektiv träning av det kardiovaskulära systemet i kroppen. Detta innebär lite kort att hjärtat och lungorna tränas och på så sätt får du en avsevärt bättre kondition i slutändan.

En trappmaskin ökar prestationsförmågan när musklerna tränar intensivt och upprepat, och även om den ger en grym cardioträning, så är den lika effektiv för muskelträning, vilket också är anledningen till varför den har blivit så populär. Vem vill inte slå två flugor i en smäll, så att säga?

Ökad förbränning

Om du sysslar med träning som jobbar med fettförbränning så är trappmaskinen ett av de bästa alternativen du kan köpa till hemmet.

Det finns gott om studier som visar på att de träningsmoment som förbränner mest effektivast är moment där du bär din egen kroppsvikt i själva träningsmomentet. En trappmaskin kanske inte ser ut att förbränna någon större mängd kalorier, men har du någon gång testat en trappmaskin, så kommer du snabbt ändra din inställning och förstå att du många gånger bär din egen kroppsvikt i själva träningsmomentet.

Och även om detta innebär att löpning på löpband fortfarande är det mest effektiva för snabb fettförbränning, men på andraplats hamnar faktiskt trappmaskiner som slår både roddmaskiner, crosstrainer och liknande maskiner.

Utöver detta så har många trappmaskiner även olika förprogrammerade träningsprogram som hjälper dig att träna på ett mer effektivt och målinriktat sätt, och det brukar även finnas funktioner som hjälper dig att hålla koll på pulsen, kaloriförbränningen och så vidare.

Träningsprogram för bästa resultatet med trappmaskin

Det huvudsakliga syftet med en trappmaskin är ju som sagt att öka din prestationsförmåga så att du kan prestera bättre och nå dina mål snabbare. Ett sätt att göra detta är genom att öka din energi och fokus. Även om trappmaskinen är en form av lågintensiv träning, så kommer det vara grymt jobbigt till en början.

Men sluta inte att träna efter några gånger bara, utan försök pusha dig lite åt gången och på så sätt göra små framsteg hela tiden. Om du är helt otränad så kan det faktiskt räcka med 5 minuter till en början och sedan öka med 1 minut inför varje träningspass. Ju längre, desto bättre är det förstås, för detta gör det möjligt för dig att justera din träning och de utmaningar du utsätter dig för bättre.

Men det är även bättre om du ska intervallträna, vilket förstås är ett mycket effektivt sätt att träna på, både när det gäller att bränna så mycket fett som möjligt och att öka konditionen så mycket som det bara går.

Men till en början kan det kännas väldigt besvärligt och för många är det extremt intensivt att gå i trappor bara några minuter, speciellt om man bär på extrakilon. Så börja försiktigt och långsamt så ska du se att du tillslut inte har några problem med att använda trappmaskinen 30-40 minuter efter några månader.

Är trappmaskinen den bästa träningsmaskinen för hemmet?

Utöver brist på energi så är trötta muskler en annan sak som självklart påverkar din prestation. Om dina muskler mår bra och är fulla av energi så orkar du så klart prestera bättre, det är det inget snack om saken. Det finns gott om träningsredskap som både främjar detta, konditionen och fettförbränningen så att du ska orka längre och har mer energi, men där de samtidigt är lite för buffliga för hemmet. Det är inte alla personer som har råd eller plats till att sätta in ett stort löpband eller liknande.

Alla har dessutom inte obegränsat med plats hemma för olika träningsredskap, och om du hör till dessa personer kan det vara bra att välja en mindre trappmaskin som till exempel vår favorit Abilica CoreStep, som i princip bara består av två pedaler, och är så liten och kompakt att den knappat tar upp någon plats alls när den inte är i bruk, utan som då till exempel kan gömmas under sängen.

Har du däremot mer plats kan du enkelt välja en större modell, som till exempel Max Trainer som även har handtag som du kan hålla dig i, vilket gör att du känner dig mer stabil när du använder den. Men för att vara på den säkra sidan så är bäst att se till att du har tillräckligt med plats över för detta där hemma.

Vilka funktioner har en trappmaskin?

Vad har funktioner med en trappmaskin att göra? Egentligen ganska mycket. De kan ha en ganska betydande roll när det gäller muskeltillväxt och kan hjälpa till med att bygga upp dina muskler. Faktum är att detta är lika viktigt som rätt sömn och kost för att hjälpa dig att prestera på topp.

Men alla behöver förstås inte massvis med olika funktioner, men tycker du att det finns minsta fördel med att till exempel hålla koll på din kaloriförbränning, vilken puls du har, tiden du tränat eller liknande i själva maskinen, finns det trappmaskiner som har sådana funktioner inbyggda, och dessa kan då vara att föredra att köpa.

Hur valde vi topplistan?

Genom gediget arbete, noga efterforskning och massvis med lästa recensioner och ännu fler artiklar i ämnet, så har vi kommit fram till denna topplista av produkter. Vi har bland annat använt oss av hemsidor som Trappmaskin, Stepmaskin och Sporttema för att samla information. Produkterna vi har valt att ta med på vår topplista har allihopa varit anpassade för hemmet, varit användbara för olika typer av individer, vara prisvärda och hållbara samt ha inbyggda träningsprogram och användarvänliga funktioner.

I grund och botten så har listan även påverkats från de personer som använder dessa produkter med jämna mellanrum, då det faktiskt är dem som verkligen har stenkoll.

Sammanfattning

Som du kanske redan har märkt så är det ett hav av trappmaskiner därute. Och det ska inte sopas under mattan – trappmaskinen har blivit väldigt populär av två enkla anledningar, hög fettförbränning och enkel förvaring i hemmet.

Och förhoppningsvis så har denna artikel gett dig en liten större insyn så att du har en bättre idé om vad du ska leta efter och därefter välja. Och oavsett om du väljer att prova någon av våra favoriter eller om du vill gå din egen väg så hoppas vi att denna artikeln har lärt dig något användbart när det kommer till trappmaskiner!