Inlägget innehåller reklam via annonslänkar.
Länkar på sidan kan ge oss provision vid klick eller köp hos butiken. Läs mer om vår process samt hur vi tjänar pengar här.

Bästa hopprepet 2024

Uppdaterad:

Ett svart hopprep som ligger på ett bord.

Hopprep är ett allt mer populärt träningsredskap, och med all rätt! Det är litet, smidigt, och otroligt effektivt. Med ett hopprep tränar man allt från kondition till koordination, smidighet och styrka. Här har vi valt ut marknadens bästa hopprep, samt satt ihop en smidig köpguide som hjälper dig i jakten på det ultimata hopprepet. För träningsentusiasten rekommenderar vi Reebok Rope Leather, läs vidare för att få reda på varför detta är ett ultimat hopprep.

Vilket är det bästa hopprepet?

Reebok Delta Rope Leather

Här har vi ett hopprep från det kända varumärket Reebok för den som vill utmana sig själv och ta sin träning till en högre nivå. Rope Leather är ett tjockt och robust rep med en extra vikt på 100 gram i varje handtag, vilket gör det svårare att hoppa med.

Det är perfekt för att utveckla din styrka i överkroppen och samtidigt hålla en god kondition. Hopprepet har en längd på 271 centimeter och på grund av dess vikt ger hopprepet ifrån sig mindre ljud när det nuddar golvet. Om du bor i lägenhet och tränar hemifrån så stör du med andra ord inte dina grannar när du hoppar.

Dess handtag är designade för att du ska kunna arbeta ergonomiskt när du hoppar och du får ett fast och säkert grepp när du håller dessa i handen. Hopprepets läder ger en jämn och lätt rörelse, vilket underlättar din rephoppning avsevärt.

Handtagens konstruktion gör så att dina armar kan arbeta effektivt och dessutom med rätt sorts teknik för att undvika skador under din träning. Reebok Rope Leather har fått fina kundrecensioner där nöjda kunder känner en stor skillnad i sin rephoppning och att det är en god utmaning.

Vi kan verkligen rekommendera detta hopprep för träningsentusiasten som vill utveckla styrkan i överkroppen och utmana sig själv för att både bli starkare och få bättre kondition på en och samma gång!

Gymstick Pro Jump Rope

Prisvärt, enkelt och snyggt. Ett hopprep behöver inte vara mer komplicerat än så. Pro Jump Rope är smidigt och billigt, och passar så väl nybörjare som mer erfarna idrottare. Längden på hopprepet är hela 2,70m, och det kan enkelt justeras med en klämma på handtaget. Handtaget är i hård plast med halkskydd vilket gör träningen extra säker och bekväm.

För att göra det hela ännu bättre så får man tillgång till exklusiva träningsprogram med den medföljande QR-koden som kan användas på Gymsticks hemsida. Det är alltså slut på ursäkter, bara att sätta igång!

Hammer Boxing Hammer Skipping Rope Pro PVC Steel

Hammer Skipping Rope är det perfekta hopprepet för boxaren som vill nå nya höjder och få mer definierade muskler på överkroppen. Detta hopprep är justerbart ända upp till 3 meter och dess kärna är gjord utav stål för att nå en idealisk jämnhet när du hoppar.

Vad som gör att detta hopprep skiljer sig från standard hopprepet är att du får med en valfri vikt på 500 gram som du enkelt kan trycka in i båda handtagen för att göra din träning ännu mer intensiv.

Kunder som använder Hammer Skipping Rope tycker sig se skillnad att både armar och bröst blivit mer definierade sedan de börjat använda hopprepet i sin träning.

Handtagen är speciellt utformade så att du får ett fast grepp om dem när du hoppar och de sitter mycket bra i handen. För att utmana dig själv bör du sikta på ett hopprep som är så tungt som möjligt. Den belagda tråden i detta hopprep är den perfekta egenskapen i ditt hopprep för att få pulsen att öka ytterligare.

Hammer Skipping Rope är den perfekta kombinationen av slittåligt material och tilläggande vikt i ett hopprep som pushar dig ytterligare för bättre resultat både hemma och på gymmet!

Iron Gym Adjustable Speed Rope

Vi har även valt att ta med ett hopprep på vår lista som har smidiga handtag för säkrare grepp. Iron Gym Adjustable Speed Rope är hopprepet konstruerat för att kunna hålla hög hastighet när du hoppar, för både styrke- och konditionsträning när den är som bäst. Hopprepet är speciellt utformat för träning som exempelvis boxning, MAA och funktionell träning.

Hopprepet är extremt lätt med en vikt på endast 0,0094 kilo, och själva repet är gjort av PVC material. Med Adjustable Speed rope har du ett hopprep med en mycket bekväm greppyta, så du kan hoppa med repet under intervaller utan att få skavsår.

Du kan justera hopprepets längd på upp till 300 centimeter, så du kan hoppa rätt enligt din längd. Med Speed rope kan du träna allt från konditionsstyrka till explosivitet och benstyrka. Det hjälper även till att få en bättre balans och tonar dina muskler.

Speedrope handtag är så pass ergonomiskt utformade att du kan känna dig helt säker när du hoppar med repet. Det ger dig rätt teknik och du undviker skador som lätt uppkommer om du har ett hopprep i för tunt material.

Adjustable Speed Rope är hopprepet med det där lilla extra för en stark och sund kropp!

Iron Gym Wire Speed Rope

Iron Gym har tagit fram ett hopprep helt anpassad till atleter som vill förbättra sin snabbhet, balans och sitt fotarbete. Deras modell Wire Speed Rope har ett 3 meter långt rep som passar personer oavsett längd, då du enkelt kan justera hopprepet efter behov och längd.

Hopprepet har väl utvecklade handtag som är både bekväma och smidiga på handen och kan användas minst lika bra hemma som på gymmet. De tar inte alls stor plats i väskan så du kan lätt ta med det överallt där du vill kunna få in konditionsträning på schemat.

Hopprepet är också mycket lätt i vikt och passar perfekt att ta med även på resan när du har ont om plats i resväskan.

Repet har en omkrets på endast 2,4 millimeter, vilket gör det lätt att få fart på repet, så du kan mycket enkelt hoppa och träna upp flåset med Gym Wire Speed Rope. Hopprepet är perfekt att använda för sporter såsom crossfit, MMA och boxning och har fått fina utlåtanden av användare som använder det!

Vi kan verkligen rekommendera Gym Wire Speed Rope hopprep för träningsentusiaster som är ute efter ett hopprep som tar träningen på allvar!

Vem borde köpa ett hopprep?

Ett hopprep är ett litet och smidigt träningsredskap som passar alla. Många idrottsmän och kvinnor integrerar hopprepet i sin träning som uppvärmning, kondition- och koordinationsträning. Tidigare har hopprepet förknippats med boxare och skolflickor, men idag används det av alla typer av människor i alla olika åldrar.

Om du vill komma igång med din träning på ett effektivt och roligt sätt är ett hopprep riktigt bra och praktiskt. Har man ett hopprep liggandes hemma kan man närsomhelst ägna några minuter åt rolig och fartfylld träning som snabbt får upp pulsen och släpper lös mängder av endorfiner. Det finns hela träningspass endast utformade för hopprep, så man behöver inte endast använda sitt träningsredskap som en del i ett annat träningsprogram.

Hur anpassar man sitt hopprep efter sin längd och kompetensnivå?

Oavsett vilket rep du använder, är det viktigt att det alltid ska vara korrekt justerat. Den idealiska längden uppnås genom att man ställer sig på repet med en fot och höjer handtagen horisontellt upp till bröstvårtorna. Om du är nybörjare kan du förlänga något, ungefär med 2-5 cm. En lite längre längd ger dig mer utrymme och låter dig höra när repet slår på marken, för att snabbt och enkelt kunna lära sig takt och teknik. När du utvecklas i teknik och smidighet kan du gradvis minska kabellängden tills du är bekväm med den optimala längden.

Köpguide för Hopprep

Precis som med alla andra träningsredskap, krävs det att ett hopprep är så bra som det kan bli för att du ska få ut så mycket som möjligt av din träning. Genom att välja rätt material och bästa möjliga kvalitet (utan att spräcka din budget), så får du den bästa möjliga träningsupplevelsen.

Att välja rätt hopprep kan också förhindra två vanliga problem, dvs:

– Skador som orsakas av dålig teknik (oftast på grund av dålig utrustning)

– Oeffektiva träningspass och slöseri med tid och energi.

När det kommer till skadestatistik är det väldigt säkert att hoppa hopprep. Faktum är att hoppa hopprep är en av de säkraste träningsformerna som finns. Jämför man med löpning till exempel, så ger hopprep mycket mindre belastning på leder. Det beror på att när man hoppas hopprep så gör man det med lätt böjda knän, samtidigt som man landar på trampdynan, vilket distribuerar energin mer jämlikt genom musklerna i benen.

Att välja rätt hopprep är faktiskt ganska okomplicerat om man vet vad det är man är ute efter. Därför kommer här en guide till de olika typerna av hopprep som finns på marknaden, så att du enkelt ska kunna hitta din favorit.

Olika typer av hopprep

Tyghopprep

Detta är den vanligaste typen av hopprep, dvs den typen vi alla hade när vi var barn. De har vanligtvis plasthandtag och är tvinnade i tyg eller nylon. Den här typen av hopprep är billiga, men kvalitén kan ofta vara riktigt dålig. Det finns givetvis några anständiga kvalitetshopprep i tyg, men för tävlings- eller träningsövningar har ett tygrep två stora nackdelar.

– Vikt (de är tunga)

– Friktio.

(de är långsamma)All övervikt motsvarar förlorad energi. Den här typen av hopprep är inte det bästa valet för idrottare som utövar Crossfit, boxning eller konditionsträning. Du kan inte använda den här typen av hopprep utomhus om marken är våt, eftersom tyget absorberar fukt och blir ännu tyngre.

Hopprep med plastpärlor

Den här typen av hopprep kan erbjuda en show av färger och mönster, och de är förmodligen de mest roliga repen att titta på. De är populära på tävlingar. Det är de bästa hopprepen för nybörjare, eftersom ljudet de ger ifrån sig på golvet hjälper dig att hitta din rytm och kadens.

Vikt är en gynnsam faktor med dessa rep, vilket ger större muskulär kontroll så att nybörjare kan veta vad som händer.

Den enda nackdelen är att plastpärlorna inuti ofta går sönder efter ett tag.

Hopprep i läder

Populärt hos boxare. Läderhopprepet har varit en favorit av legender, bland annat Mohammed Ali, Pacquiao, Mike Tyson och George Foreman. De använde hopprepen främst för att förbättra koordinationen och snabbheten i benen, vilket bidrar till ökat självförtroende i ringen där smidighet är viktigt. Dessa boxningsrep har plast- eller trähandtag och är snabbare än plast eller tyg som vi nämnt ovan.

Eftersom läder är ett organiskt material bör du vara försiktig med att använda det utomhus och i områden som utsätts för fukt.

Var också försiktig om du hoppar riktigt fort eftersom det kan göra riktigt ont att bli snärtad av ett läderrep.

Plast- eller PVC-hopprep

Den här typen av hopprep är de mest populära repen på marknaden och priset varierar mycket, främst beroende på kvalitén. Vanligast ligger priset på 40-500kr. De finns i olika typer av finish, färger och tjocklekar.

Dessa rep är lämpliga både för nybörjare och mer avancerade idrottare, men rekommenderas inte om ditt enda mål är snabbhet. Kabelns vikt och tjocklek är vanligtvis inte optimalt balanserad för hastighet. Men för att komma igång på enkla hopp och konditionshoppning är de fullt tillräckliga.

En fördel med dessa rep är att de kan användas utomhus utan problem och kablarna håller länge även på hård mark eftersom de inte är överdrivet tunga.

Hopprep med stålkabel

Hopprep med stålkabel har blivit populär på fitnessmarknaden, särskilt bland CrossFit-idrottare som vill göra dubbla hopp (dubbelunders) så snabbt som möjligt. Dessa rep är i grunden utformade med ett mål i åtanke: hastighet.

Det finns 2 typer av kabel: 4 mm eller 2,5 mm.

2,5 mm repet rekommenderas inte till nybörjare. Det är eftersom du inte känner av repets vridning så mycket, och därför är det svårare att lära sig tekniken som krävs för dubbla hopp. För nybörjare rekommenderas istället träning med en 4 mm kabel istället vilket gör det möjligt att bättre lära känna repet.

Om du tränar boxning eller kampsport kan det vara bra att använda 4 mm plastbelagda stålkabelhopprep – de tillåter inte bara en hög hastighet utan ökar också ditt motstånd mer effektivt. Kraften hos 4 mm kablar är uppenbarligen högre än 2,5 mm kablar eftersom PVC eller plastbeläggningen är tjockare.

Hopprep med vikter

Slutligen, hopprep med vikter. Här är det vara fantasin som sätter gränser. Välj mellan tyngda rep, sätt vikter i handtagen, eller hitta ett rep som låter dig hänga vikter på kabeln. Det bästa och mest effektiva alternativet är att lägga vikter i handtagen och att använda en tjockare kabel.

Handtag med vikter och tjockare kablar är bra för att öka både fart, kraft och uthållighet på samma gång. Att hoppa hopprep med vikter är garanterat riktig hardcoreträning och ingenting för nybörjare. Det krävs en repertoar av rörelser och tidigare erfarenhet för att dra nytta av dem.

Priset är också högt om man jämför med andra typer av hopprep.

Hur vi valde hopprepen till vår topplista

Som alltid när vi väljer produkter och sammanställer topplistor, tar vi vårat uppdrag på fullaste allvar. Vi brinner för att ge dig våra allra bästa rekommendationer, och går därför igenom utbudet av träningsredskap ordentligt för att säkra att vi endast väljer produkter som håller måttet.

När det kommer till hopprep har vi fokuserat på att välja rep med hög funktionalitet som samtidigt är prisvärda.

Vi har gått igenom utbudet hos butiker som säljer träningsredskap, och vår topplista har något för alla smaker och plånböcker. Här finns alla sorters hopprep, från klassiker i bomull med trähandtag, till snabba stålrep. Stegförhälsa & Buyjumpropes var mycket hjälpsamma i vår research.

Givetvis har vi sett till att välja hopprep som i skrivandes stund finns i lager, med rimliga leveranstider och fraktkostnader. Vi rekommenderar varmt de butiker vi valt produkter ifrån.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis ska man komma ihåg följande när man väljer ett rep: det viktigaste när du väljer ett rep är tjockleken och densiteten på kabeln.

Materialet är gjord av spelar stor roll. Om du till exempel har ett rep med en tjock kabel med låg densitet, till exempel ett PVC-rep, börjar du känna luftmotstånd i rotationshastigheten. Om kabeln är tunn och tät som i stålrep kommer man snabbt upp i höga hastigheter.

PVC-rep eller 4 mm ståltåg är de som är mest lämpade för nybörjare. Om du är intresserade av CrossFit eller funktionella träningspass, bör du välja stålkabeln: helst 2,5 mm om du har redan behärskat tekniken, och 4 mm om du är nybörjare.

Om du är intresserad av kampsport, är 4 mm stål eller läderlina ett bra alternativ. Om du vill ge eventuella åskådare en färgstark uppvisning medan du hoppar, använder du rep med plastpärlor.

Handtagen ska vara bekväma för handen att hålla i. För CrossFit eller fitness, leta efter bekväma lättviktshandtag, helst gjorda av starka material som metall för förlängd hållbarhet. Om du tränar utomhus kan du använda antingen hopprep med vikter (med PVC-belagda kablar) eller stålkablar, helst 4 mm. Utomhus i fuktiga förhållanden så rekommenderas inte läder eller tygrep med trähandtag. Inomhus kan du använda vilket hopprep du vill ha beroende på vad du själv föredrar. Tänk på att de tyngre viktrepen kan lämna märken på golvet. Vi rekommenderar toppvalet Reebok Rope Leather lite extra.