Inlägget innehåller reklam via annonslänkar.
Länkar på sidan kan ge oss provision vid klick eller köp hos butiken. Läs mer om vår process samt hur vi tjänar pengar här.

Bästa koffeintillskottet 2024

Uppdaterad:

Kaffebönor som ligger på en duk.

Alla har vi någon gång upplevt känslan av att tappa orken eller inte ha en balanserad nivå av energi att ta av. Att dricka kaffe eller te är lösningen för många människor men det finns ett ännu effektivare alternativ. Det är att komplettera med ett koffeintillskott när orken börjar tryta och du behöver ny energi snabbt. För att skapa en topplista som är anpassad för alla har vi valt att inkludera lite olika former av koffeintillskott. Här hittar du dessutom kosttillskott med lite olika halter av koffein och innehåll. Om du letar efter ett effektivt och snabbverkande koffeintillskott ska du spana in Core Caffeine från varumärket Svenskt Kosttillskott.

Vilket är det bästa koffeintillskottet?

Svenskt Kosttillskott Core Caffeine

Letar du efter ett kosttillskott som är godkänt enligt ett strikt kvalitetscertifikat så ska du ta en närmare titt på Svenskt Kosttillskotts utbud. Samtliga av deras produkter är framtagna tillsammans med elitidrottare, forskare och personliga tränare för att säkerställa ett slutresultat som ger den bästa effekten. Svenskt Kosttillskott grundades år 2005 av Morgan Norrestam och räknas idag som en av Sveriges ledande tillverkare av kosttillskott.

Core Caffeine från Svenskt Kosttillskott är utvecklat för att ge dig snabb energi när du behöver det. Detta rena och energigivande kosttillskott innehåller ett noggrant urval av ämnen som ger dig ett förstärkt fokus och mer ork för att klara av träningen eller vardagsbestyren. Varje enskild kapsel innehåller hela 200 mg koffein vilket motsvarar ungefär 2 koppar starkt kaffe.

De främsta orsakerna till att koffeintillskott blir mer och mer populära tros vara ett ökat ansvar hos varje enskild individ. Därför kan du med fördel inta dessa kapslar oavsett om du vill ha mer ork till att studera, fokusera på jobbet eller få ut mer av din träning. Formulan är uppbyggd för att stimulera energibalansen i din kropp.

Det koffein som har inkluderats i detta kosttillskott är till största delen koffein anhydrous, den renaste formen av koffein. Anledningen till att Svenskt Kosttillskott har valt att tillsätta just denna form av energigivande ämne är att det snabbare tas upp av din kropp och är därför mer effektivt att använda. Då formulan är väldigt snabbverkande tillförs du rikligt med ny energi inom 30 minuter efter intag av kapseln.

Koffeintillskott fungerar på samma sätt som till exempel kaffe, däför rekommenderas det att du inte överdoserar. Dessutom ska du inte inta något koffein 6 timmar innan läggdags, annars kan det störa din nattsömn. Alla reagerar olika på koffein, så om du upplever några biverkningar i form av till exempel hjärtklappning eller illamående bör du omedelbart sluta att äta koffeintillskottet och uppsöka en läkare.

Vad är koffein i naturlig form

Koffein hittar du naturligt i flera olika växter i naturen. Det är ett bioaktivt ämne som du på naturlig väg kan inta via kaffebönor, teblad, kakaobönor, kolabönor eller guarana. I livsmedelsindustrin kan du även hitta naturligt koffein i flera olika energidrycker och sportdrycker.

Tidigare studier visar att cirka 400 mg av koffein är säkert att använda men effekt och eventuella biverkningar kan variera kraftigt från person till person. Det är därför mycket viktigt att inte överdosera då det framförallt kan resultera i magproblem men också orsaka sömnproblem eller hjärtklappning.

Koffein som även är en av huvudingredienserna i energidrycker är ett mycket effektivt och snabbt val om det används på rätt sätt. Detsamma gäller koffeintillskott och bör endast användas om du är i behov av snabb energi. Koffeintillskott ska därför inte ersätta någon av dagens måltider.

Vad är koffeintillskott bra för och varför behöver man det?

Ibland kan det vara svårt att få ut all den energi som du behöver från din vanliga kost. Framförallt om du har ett väldigt energikrävande jobb, tränar mycket eller kanske pluggar till din slutexamen. Vid behov kan det därför vara en bra idé att komplettera din vardag eller träning med ett koffeintillskott.

Ett koffeintillskott innehåller huvudsakligen koffein men för att du ska få ett effektivt och välsammansatt kosttillskott är det viktigt att du betraktar produktens innehåll innan köp. Kapseln eller tabletten ger en bättre effekt och är mer snabbverkande om den innehåller en så ren form av koffein som möjligt.

Koffein som har den kemiska beteckningen trimethylxanthine är ett effektivt sätt att fylla på energiförrådet och gör dig mer skärpt och gör dessutom att du orkar mer. Detta har gjort att koffeintillskott är ett väldigt populärt alternativ om du vill få ut mer av din träning. Då koffeintillskott är väldigt snabbverkande kan du ta en tablett 30 minuter innan träningspasset och på detta vis vara alert under hela träningen och därmed få ett bättre resultat.

Vem behöver koffeintillskott?

Koffeintillskott är ett populärt kosttillskott som även blir allt mer vanligt i träningssammanhang. Enligt tidigare forskning är koffeintillskott en av få kosttillskott som kan göra verklig skillnad i din prestation på gymmet eller med din koncentration på jobbet. I kombination med en balanserad kost ger den dig en förstärkt träningskurva och bättre och snabbare resultat. Det gör också att du orkar hålla koncentrationen och fokus under längre kundmöten, inför långa studiekvällar eller på jobbet.

Det är dock viktigt att koffeintillskott används på rätt sätt då de flesta alternativ som finns tillgängliga har ett högt innehåll av koffein på runt 200 mg. Detta motsvarar ungefär 2 koppar starkt svart kaffe. För att ge dig det bästa resultatet utan några biverkningar är det framförallt viktigt att du inte överskrider den rekommenderade dosen på förpackningen men också att det används av endast friska och vuxna personer.

Finns det några biverkningar med koffeintillskott?

Precis som med vanligt koffein som du får i dig via kosten som till exempel från kaffe, te eller guarana så reagerar alla olika på innehållet. Om du jämför ett koffeintillskott med antal koppar kaffe så räknas det att cirka 100 milligram koffein motsvarar en kopp starkt svart kaffe. Det är därför viktigt att du beroende på livsstil och hur van du är att kombinera din kost med koffein investerar i ett koffeintillskott med ett passande innehåll av detta ämne. Det är dessutom viktigt att du inte överdoserar då detta kan bidra till flera olika biverkningar och en motsatt effekt.

Biverkningarna kan variera kraftigt från person till person och de flesta människor upplever inga biverkningar alls. Men om du normalt sett påverkas av kaffe eller te är det mer troligt att du får samma biverkningar med ett koffeintillskott. Ett stort intag av koffein kan bidra till hjärtklappning, illamående, sömnproblem eller darriga muskler. Det är därför viktigt att du är försiktig när du börjar använda ett koffeintillskott och inte använder det i onödan. Det rekommenderas också att du inte intar någon form av koffein 6-7 timmar innan du ska gå och lägga dig för att inte din sömn ska påverkas negativt.

Om du är gravid eller ammar bör du avstå helt från koffeinkapslar och detsamma om du äter medicin för någon form av hjärt- och kärlsjukdomar. Rådfråga alltid en läkare innan användning om du inte är säker på om produkten är anpassad för dig och dina behov.

Hur vi valde topplistan

Att välja rätt koffeintillskott är A och O för att få ett effektivt resultat och en produkt som är snabbverkande. Det är därför som vi framförallt fokuserade på kosttillskottens innehåll och koffeinhalt per kapsel eller tablett när vi valde ut vilka produkter vi skulle inkludera. De olika produkternas innehåll hade också avgörande betydelse för det betyg som kosttillskottet tilldelades..

Några andra faktorer som också hade stor betydelse för betyget var produktens tillverkare, certifieringar och formula. Dessutom fick kosttillskott med ett renare innehåll ett högre betyg. Men det var inte bara våra egna iakttagelser som spelade in när vi valde ut kosttillskotten som vi inkluderade på topplistan och hur vi sedan jämförde de olika produkterna för att skapa ett rättvist betyg.

För att säkerställa att betyget baserades på rätt grunder var det viktigt att ta del av information och produktbeskrivningar från pålitliga källor och hemsidor. Vi tog då hjälp ifrån den internationella hemsidan Muscle and Strength samt Kosttillskottguiden.

För att kunna sammanväva produktbeskrivningarna och betygen med en informativ artikel var det flera hemsidor och artiklar som vi använde som inspiration. De två hemsidorna som hade mest inflytande över hur artikeln konstruerades var Startvikt och Hälsa Hemma tillsammans med flera olika testpanelers utlåtanden om vad man ska basera sitt köp på. En testpanel som hade stor betydelse var Best Reviews.

Sammanfattning

Om du har ett väldigt hektiskt liv, tränar mycket eller har sovit dåligt har du säkerligen upplevt att du har mindre energi och ork för dagens alla utmaningar. Kanske har du också svårt att klara av träningspasset lika effektivt som du brukar eller hålla koncentrationen under arbetsmötet. I dessa situationer kan ett koffeintillskott ge dig den energin som du behöver för en bättre prestation.

Efter intag av ett koffeintillskott bryts det noggrant utvalda innehållet av koffein ner och tack vare den höga dosen av koffein får du snabbt ny energi och ork. För att du ska kunna få det bästa resultatet är det viktigt att kosttillskottet innehåller så rent koffein som möjligt.

För att göra ditt val enklare har vi därför skapat en topplista med de koffeintillskott som vi rekommenderar mest för att fylla på ditt energiförråd på ett säkert sätt. Bland dessa hittar du vår favorit Core Caffeine från varumärket Svenskt Kosttillskott som innehåller 200 mg rent koffein per kapsel.