Inlägget innehåller reklam via annonslänkar.
Länkar på sidan kan ge oss provision vid klick eller köp hos butiken. Läs mer om vår process samt hur vi tjänar pengar här.

Bästa spinningcykeln 2024

Uppdaterad:

En person på en spinningcykel med rosa träningsskor.

En spinningcykel kan användas på så många olika sätt och passar alla människor. Oavsett vilken träningsnivå, vikt eller mål du har med träningen kan du med fördel införskaffa dig en spinningcykel att använda antingen på hemmaplan eller på kontoret.

Att träna spinning är ett effektivt sätt att få upp pulsen och med hjälp och olika inställningar och motstånd får du snabbt upp ditt flås och puls.Vi har skapat en topplista med de som vi anser är de bästa spinningcyklarna på marknaden. Missa inte vår favorit inSportline S800i - en lysande bra spinningcykel.

Vilken är den bästa spinningcykeln?

Christopeit Sport XL 2000

Spinningcykeln XL 2000 är cykeln för dig som har ambition att öka din kondition och styrka med hjälp av högt motstånd. Med denna cykel kan du verkligen köra hårda spinningpass antingen sittandes eller stående. Cykeln har 8 motståndsnivåer som du kan växla mellan beroende på hur högintensiv av en träning du är ute efter.

Med det dubbla greppet på styret får du en variation och du kan vara säker på att du har händerna bekvämt och under bra grepp hela träningspasset. Flaskhållaren för vattenflaska gör att du har vätskan nära för tuffa och krävande pass och sadeln är justerbar både i höjd och längd.

På cykelns display kan du se din tränade tid, hastighet och kaloriförbrukning. Cykeln har även transporthjul så att du enkelt kan flytta cykeln till önskad plats i hemmet. XL 2000 är stilren och i en klassik design, utan alldeles för många och avancerade funktioner.

Med cykeldatorn kan du se total distans och din kaloriförbrukning för att hålla koll på dina resultat och för att samtidigt kunna ta din träning till nya höjder. XL 2000 är ett gott bevis på att en spinningcykel inte behöver ha massa fina finesser för att vara supereffektiv!

Star Trac 4UB

Den robusta och väldesignade spinningcykeln 4UB från varumärket Star Trac är en utmärkt investering för företagsgym eller om du vill ha ett proffsigt hemmagym. Cykeln är tålig och klarar därför av en högre belastning på upp till 204 kilo, vilket gör att du verkligen kan ta i när du trampar och ge järnet. Ett premiumval som passar dig som letar efter en kvalitetscykel.

4UB innehåller 20 förinställda program och praktiska handpulssensorer som mäter din puls under träningen. Detta ger dig ledtrådar för när det är dags att trycka på lite extra, men gör det även enklare för dig att få en överblick på din prestation under träningen.

Spinningcykeln är även utrustad med en utmärkt LED-display som är enkel att manövrera. Displayen har även en inbyggd fläkt och control-keys för att du enkelt ska kunna alternera mellan olika inställningar och motstånd. En cykel i toppklass som är en ren fröjd att cykla på oavsett tidigare erfarenhet!

FitNord Racer 500

Spinningcykeln Racer 500 från varumärket FitNord har designats med en mycket stabil ram som har kombinerats med ett väldigt jämn magnetiskt motstånd som är helt underhållsfritt. Detta ger en väldigt jämn trampning som är väldigt lik upplevelsen du får när du cyklar utomhus.

En annan fördel med magnetiskt motstånd är att det är extremt tystgående, vilket är en fördel om du bor lyhört.

Racer 500 har även försetts med flera andra utmärkande funktioner som gör den till en väl värd investering. Framförallt för dig som prioriterar att investera i en spinningcykel med den allra senaste tekniken. Med denna cykel kan du hålla motivationen vid liv och med mängder av olika inställningar kan du variera dina träningspass inomhus.

Förutom en mycket stabil ram har den kompletterats med en hållare för din vattenflaska och surfplatta. Då cykeln är mycket stabil klarar den av en maximal användarvikt på 135 kilo. Själva cykeln har en total vikt på 55 kilo och kan enkelt flyttas omkring i hemmet, tack vare inbyggda transporthjul.

inSPORTline Drakkaris

Letar du efter en spinningcykel med ett skönt motstånd och med ett högre svängrum? Då kommer du att uppskatta Drakkaris från varumärket Insportline.

Precis som sina andra träningscyklar har denna en stabil konstruktion och har även försetts med ett svängrum på 18 kilo. Inkluderad remdrift gör cykeln väldigt enkel att trampa på och tystgående, vilket är en fördel för dig som har grannar tätt inpå.

Drakkaris har åtta olika motståndsnivåer, vilket ger dig gott om utrymme för förbättring. Detta gör även denna modell perfekt för rehabilitering eller om du gillar att trampa ganska lätt. Oavsett vilket motstånd du väljer, är du garanterad en väldigt skön och jämn trampning.

För att säkerställa en god komfort har cykeln en justerbar sadel och styre som dessutom har försetts med flera olika greppositioner. Detta gör att du kan stå eller sitta och samtidigt få bra stöd.

Cykeln är anpassad för en maximal belastning på 130 kilo och har en total vikt på 46 kilo. Inbyggda transporthjul möjliggör förflyttning av maskinen och kan då användas överallt i hemmet.

inSPORTline Alfan

Detta är ännu en utmärkande modell från varumärket Insportline. Om du inte prioriterar att spendera mer för att få en cykel med den allra senaste tekniken, men trots allt letar efter cykel som är funktionell och motiverande att använda, kommer du att uppskatta spinningscykeln Alfan.

Den har en konstruktion som gör den väldigt stabil och är perfekt när du vill kunna träna hemma. Alfan är en klassisk modell som passar båda nybörjare och erfarna cyklister. Cykeln har ett svänghjul på 6 kilo och med flera inbyggda program kan du utmana dig själv till att prestera bättre.

Några utmärkande punkter med Alfan, utöver sin mycket snälla prislapp är att styret har flera olika greppositioner, sadeln är justerbar och cykeln har även en lägre vikt på 28 kilo för att vara enklare att transportera runt i hemmet. Passar perfekt när du vill kunna spinna framför Tv:n till favoritprogrammet.

Genom att investera i en cykel att använda hemma, kan du träna effektivt när helst du önskar. Insportline har med Alfan bevisat att du inte behöver spendera massor av pengar, för att få en kvalitetsmodell. Om du letar efter en klassiskt designad spinningcykel kommer denna passa dig perfekt.

Vem behöver en spinningcykel?

Att cykla är ett skonsamt och effektivt sätt att träna kroppens större muskelgrupper. Den är väldigt anpassningsbar och passar de flesta åldrar. Utöver detta ger cykling en bra grundkondition och om du ofta cyklar i upp- och nedförsbackar tränar du upp din uthållighet och din fysik.

Även om utomhuscykling med en vanlig cykel helt klart är en bra träningsmetod kan inomhuscykling också ge dig samma fördelar. Men andra fördelar med spinning är att du får upp en högre puls då du cyklar med ett tyngre motstånd och dessutom behöver du inte tänka på några trafikregler eller väder och vind. Inne är det bara att tuta och köra.

Men för att du ska bli motiverad av att cykla inne är det viktigt att du utrustar dig med rätt cykel. En spinningcykel ska vara enkel att hantera och införskaffar du en till ditt hemmagym är det också viktigt att den kan flyttas omkring för att inte ta upp för mycket plats och att den ska vara så tystlåten som möjligt.

Köpguide för Spinningcyklar

Det viktigaste av allt är att du investerar i en cykel som är anpassad efter din träningsförmåga. Om du är nybörjare behöver du till exempel inte köpa det dyraste alternativet med flest funktioner och inställningar.

Det kan istället räcka med ett enklare alternativ med några motståndsnivåer och funktioner. Denna kan du använda tills du vet att motivationen fortfarande är där och du har utvecklat din teknik och fysik. Sedan kan du titta på ett mer avancerat alternativ.

Det är också viktigt att du investerar i en tillräckligt bra cykel för att du ska kunna hålla kvar motivationen. Om din cykel är seg, svårtrampad eller helt enkelt inte har en bra display med valmöjligheter kan du snabbt känna att inomhuscykling eller spinning är lite monotont och det är då också svårt att koncentrera sig. Investera därför hellre i en spinningcykel i medelklass, du hittar exempelvis flera bra val på vår topplista.

Viktiga egenskaper

Den display som cykeln är utrustad med ska vara enkel att läsa av och gärna mäta dina framsteg för att du ska känna dig motiverad. De flesta spinningcyklar mäter din puls, varv per minut, kaloriförbränning och hastighet för att du ska kunna jämföra dina träningsresultat.

Eftersom spinning är en form av högintensiv träning är det viktigt att cykeln du införskaffar är gjord i en stabil konstruktion. Detta för att den ska tåla stötar, drag och ryck som inträffar när du jobbar med ett tyngre motstånd. En annan sak att ha i åtanke är vart du har tänkt att använda cykeln.

Om du ska ha den hemma var noga med att använda en matta under för att inte förstöra golvet. Då är också spinningscykelns ljudnivå viktig ifall du har grannar som bor tätt intill. Spinningcyklar med magnetmotsånd är oftast tystare och passar därför bra i exempelvis lägenhet.

För att du ska få en roligare och bättre upplevelse när du cyklar är det viktigt att cykeln erbjuder dig en hel del motstånd. Ju fler motståndsnivåer, desto fler valmöjligheter har du under träningspasset.

En sak som skiljer spinningcyklar från de mer traditionella motionscyklarna är att de ofta har specialtillverkade pedaler för att du ska kunna klicka i dina skor och då kunna ge ifrån sig ett bättre tryck när du cyklar tyngre men också ha mer kontroll och stabilitet när du cyklar.

Om du vanligtvis cyklar mountainbike, landsväg eller racer kan du införskaffa ett par pedaler till din spinningcykel som passar dina skor. Såklart kan spinningcyklar också användas med vanliga skor och du använder då den släta sidan att sätta dina fötter på. Om du vill få en mer effektiv träning där du verkligen kan prestera ditt bästa rekommenderar vi dock att du testar att klicka fast dina fötter under träningspasset.

En annan sak som har stor betydelse för din komfort under träningspasset är sadeln och materialet som den är tillverkad av. Sadeln ska vara bekväm att sitta på och kan med fördel kombineras med ett par sköna cykelbyxor för att ge dig ett ännu bekvämare träningspass.

Planerar du att sitta länge på en cykel ger det dig helt klart en skönare cykling då sadlarna på en spinningcykel oftast är smalare än de som monteras fast på en motionscykel.

Om du kikar på en spinningcykel att använda hemma är det dessutom viktigt att den är anpassad för det och är mer tystgående. Detta gäller framförallt om du bor i lägenhet.

Skillnaden mellan motionscyklar och spinningcyklar

För personer som cyklar både på spinningcyklar och motionscyklar är det inte svårt att känna en skillnad mellan de båda alternativen. Men för personer som inte har testat någon av dem kan det vara lite knepigare. Vad är egentligen skillnaden mellan en motionscykel och en spinningcykel?

Först och främst är den största skillnaden egentligen den uppenbara och det är vad de är tillverkade att användas för. En motionscykel är menad att användas som en mindre intensiv och lättare form av motion. Där du främst inriktar dig på att förbränna kalorier och bygga upp den allmänna hälsan.

En spinningcykel är ämnad för ett högintensivt träningspass och då cykeln då utsätts för mer ryck, stötar och slit behöver den vara mer robust och tåligare än en motionscykel.

Maskinerna skiljer sig också åt när det gäller svänghjul, ram och motstånd för att vara mer anpassade för spinning respektive motion. Dessutom är oftast motionscykelns display olik den som används för spinningscyklar. En display för en spinningcykel är enklare och har oftast inte så många träningsprogram som en motionscykel har.

En annan märkbar skillnad är cykelns uppbyggnad och vinkel av sadel och styre. Dessa kan enkelt justeras om för att passa de flesta användare. Men vinkeln ska efterlikna den som används när du cyklar till exempel racer eller mountainbike. En mer liggande ställning ger dig mer kraft och tryck i dina trampningar.

Sammanfattning

Om du letar efter ett effektivt men ändå skonsamt alternativ för att få upp pulsen och verkligen träna upp din kondition är cykling en fantastisk aktivitet. Framför spinning ger dig en högintensiv träning för att du ska svettas mycket, vilket är bra för att kroppen ska kunna rensa ur sig slaggprodukter som byggs upp. Du behöver heller inte anpassa ditt träningspass efter väder och säsong.

Spinning är också en träningsform som kan anpassas till din nivå och erfarenhet. Tanken är att man ska svettas mycket och verkligen få upp en hög puls så det gör inget om du trampar på lite extra.